Μουσική: Piandaemonium | Εθνική Λυρική Σκηνή – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Μια μεγάλη γιορτή για το πιάνο. Ένα φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στον «βασιλιά των οργάνων», δημιουργεί η Εθνική Λυρική Σκηνή σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης.

Τι παρουσιάζεται

Το Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου 2017 πραγματοποιείται για πρώτη φορά. Οι μελωδικοί ήχοι του πιάνου θα πλημμυρίσουν τις δύο σκηνές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το πλούσιο πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει δύο συναυλίες του σχήματος Piandaemonium με έξι πιάνα και δώδεκα πιανίστες. Περιέχει ακόμα πέντε ρεσιτάλ διακεκριμένων σολίστ με διεθνή σταδιοδρομία, συναυλίες νέων καλλιτεχνών κι ένα τριήμερο masterclass.

Η «βεντάλια» των έξι πιάνων με ουρά που σχηματίζεται οπτικά, το μέγεθος του ήχου, η διαφορετικότητα των στιλ της μουσικής από αμιγώς κλασικό μέχρι εντελώς σύγχρονο, αφού θ΄ακουστούν κομμάτια από Βάγκερ και Μπιζέ μέχρι Γκέρσουιν. Οι εναλλαγές των προσώπων στα έργα του προγράμματος, κάνουν το Piandaemonium ιδιαίτερα «ελκυστικό» ακόμα και στους λιγότερο μυημένους.(Visited 67 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει