Έκθεση: “Για μικρά και μεγάλα παιδιά, Γιάννης Γαΐτης” – Κέντρο Τεχνών δήμου Αθηναίων

Τα ανθρωπάκια του σπουδαίου Έλληνα ζωγράφου, χαράκτη και γλύπτη Γιάννη Γαϊτη που αναγνωρίστηκε διεθνώς, θα γεμίσουν το κέντρο τεχνών του δήμου Αθηναίων.

Τι Παρουσιάζεται

Στην έκθεση που διοργανώνει ο ΟΠΑΝΔΑ  σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία Σαρωνικού «Πολύτροπον» και το Μουσείο «Γιάννη Γαΐτη-Γαβριέλας Σίμωση» με θέμα «Για μικρά και μεγάλα παιδιά, Γιάννης Γαΐτης»,παρουσιάζει ένα σημαντικό μέρος της τελευταίας δεκαετίας της ζωής και του έργου του. Καθώς και το πέρασμα από τη δεκαετία του ‘70 στη δεκαετία του ‘80.

Η έκθεση αυτή φαίνεται σήμερα πιο επίκαιρη από ποτέ. Αφορά άμεσα την κατάσταση που ζει η ανθρωπότητα κι ο τόπος μας, όπου το ρήγμα ανάμεσα στον άνθρωπο και το ανθρωπάκι βαθαίνει καθημερινά. Με κέφι, σαν παιδί, ο Γαϊτης, μιλά με τον καθημερινό άνθρωπο και μοιράζεται τη δημιουργικότητα και την ελευθερία της έκφρασης.

Δίνει σχήμα στα ωραιότερα και στα χειρότερα μας όνειρα, για να μας λυτρώσει και να γελάσουμε με τα ψεύτικα φαντάσματα που μας περιβάλλουν. Με πολύ μεγάλη αμεσότητα η τέχνη του Γαΐτη είναι βάλσαμο, παιχνίδι και θεμέλιο για τον καθέναν από εμάς.

(Visited 143 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει