7 Μέρες στην Αθήνα – Εβδομάδα 17/2 – 23/2

Δείτε τι παίζει αυτήν την εβδομάδα στην πόλη με το 7 Μέρες στην Αθήνα! Ό,τι αξίζει στην Αθήνα από θέατρο, εκθέσεις, σινεμά, βιβλίο και μουσική!

Παρασκευή 17/2 | Miκροί Ζογκλέρ Εν Δράσει στο Θέατρο Πόρτα

Μπάλες, κορίνες, στεφάνια, μπαστούνια, μαντίλια και καπέλα, όλα έτοιμα για κόλπα που θα καταπλήξουν! Δείτε τα παιδιά σας να μεταμορφώνονται σε επιδέξιους ζογκλέρ στα εργαστήρια που διοργανώνει το εργαστήρι του Θέατρο Πόρτα, κάθε Σάββατο μέχρι τις 16 Μαϊου!

Σάββατο 18/2 | Πυγμαλίων – Ωραία μου Κυρία στο Pantheon Theater

Λονδίνο, 1912. Ο κος Χίγγινς, καθηγητής Γλωσσολογίας, βάζει στοίχημα να αλλάξει την Ελίζα Ντούλιτλ, ένα λαϊκό αμόρφωτο κορίτσι, σε κυρία υψηλής κοινωνίας έτσι που κανείς να μην καταλάβει την καταγωγή της… Η εκπαίδευση της Ελίζας αρχίζει φυσικά με πολλές δυσκολίες αφού η μεταμόρφωση γίνεται μέσα σε έξι μήνες. Τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο όταν ο καθηγητής ερωτεύεται το δημιούργημά του. Ένα έργο που όχι μόνο αποτελεί μια τρυφερή κομεντί αλλά σχολιάζει καυστικά την αστική τάξη της εποχής του.

Κυριακή 19/2 | Αισώπου Κόμιξ στο Faust

Πέντε μύθοι του Αισώπου γνωστοί, αλλά αγνώριστοι. Το “Αισώπου κόμιξ” αποτελεί μια διαδραστική μουσική παράσταση με απρόσμενη δράση, θεατρικό παιχνίδι, μουσική, τραγούδι και εναλλαγές που θυμίζουν σε ταχύτητα κάτι από κόμιξ. Η Θεατρική ομάδα Μικρός Νότος και οι μικροί θεατές επεξεργάζονται από κοινού τις αλληγορίες των μύθων για την αλαζονεία, την βία, την υπομονή και την φιλία, την γενναιότητα τον θυμό και την αγάπη.

Δευτέρα 20/2 | Κοιμήθηκα με τα μαλλιά μου μέσα σε ένα άδειο κουτί πίτσας στο Studio Μαυρομιχάλη

Νευρική ανορεξία και βουλιμία. Οι δύο όψεις του νομίσματος. Μια γυναίκα αποφασίζει να μιλήσει για το πρόβλημα που την βασανίζει… Οι διατροφικές διαταραχές είναι πρόβλημα σωματικό αλλά και ψυχολογικό.. Ενας μονόλογος για το φλέγον ζήτημα των διατροφικών διαταραχών που παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις στην εποχή μας στο Studio Μαυρομιχάλη.

Τρίτη 21/2 | Ταινία “Μια πόλη δίπλα στην θάλασσα”

Το 7 Μέρες στην Αθήνα πάει σινεμά και σας προτείνει την ταινία “Μια πόλη δίπλα στη θάλασσα”. Ο Lee επιστρέφει στην μικρή πόλη όπου γεννήθηκε με αφορμή τον θάνατο του αδελφού του και το γεγονός ότι αναλαμβάνει την κηδεμονία του ανήλικου ορφανού ανηψιού του. Εκεί θα έρθει αντιμέτωπος με την αποξενωμένη γυναίκα του και με όλες τις ανοιχτές υποθέσεις του παρελθόντος.

Τετάρτη 1/3 | Ο Κουρέας της Σεβίλλης στο Θέατρο ΟΛΥΜΠΙΑ

Ο Κουρέας της Σεβίλλης επιστρέφει στην Εθνική Λυρική Σκηνή μέσα από την σύγχρονη ματιά του σκηνοθέτη Φραντσέσκο Μικέλι. Η ιστορία του Φίγκαρο προσαρμόζεται στην ψηφιακή εποχή, φωτίζοντας τον -μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας- κόσμο της Ροζίνας. Η μελωδική μουσική του Ροσσίνι ντύνει με τον καλύτερο τρόπο μια σειρά από κωμικές καταστάσεις καθώς ο κουρέας Φίγκαρο βοηθά τον κόμη Αλμαβίβα να παντρευτεί την όμορφη Ροζίνα η οποία κατοικεί με τον ηλικιωμένο προστάτη της, ο οποίος την θέλει για τον εαυτό του…

Πέμπτη 2/3 | Παρα θίν’αλός στο Ίδρυμα Β&Μ Θεοχαράκη

Το 7 Μέρες στην Αθήνα είδε την νέα έκθεση του Ιδρύματος Θεοχαράκη και σας την συνιστά! Μεσόγειος, θάλασσα ονειρεμένη για τους λαούς που είχαν την τύχη και την ευλογία να γεννηθούν στα παράλιά της. Εβδομήντα τέσσερις πολύτιμοι πίνακες της νεοελληνικής ζωγραφικής συνθέτουν μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση με τίτλο “Παρά θίν΄αλός”. Η έκθεση ακολουθεί μια διαδοχική εξέλιξη της ελληνικής θαλασσογραφίας από τον 19ο αιώνα στον 20ο και διαρθρώνεται σε τρεις ενότητες βάσει των μορφολογικών στοιχείων που την διακρίνουν.

(Visited 114 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει