7 Μέρες στην Αθήνα | Εβδομάδα 7/4 – 13/4

Το “7 Μέρες στην Αθήνα”  καλωσορίζει την Μεγάλη Εβδομάδα με ξεχωριστές πολιτιστικές προτάσεις, αν φυσικά μείνετε στην Αθήνα!

Παρασκευή 7/4 | STAGED  στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Το “7 Μέρες στην Αθήνα” λατρεύει τις εκθέσεις και σας προτείνει να δείτε το STAGED. Σώματα γλυπτά σε μία  διαφορετική σχέση με τον χρόνο! Πώς μεταμορφώνεται ένα σώμα σε έργο τέχνης στο χώρο; Η Μαρία Χασάμπι, κυπριακής καταγωγής καλλιτέχνης-χορογράφος, πολύ γνωστή στις σκηνές της Νέας Υόρκης, μαζί με μία ομάδα από τους καλύτερους Νεουορκέζους  χορευτές παρουσιάζουν  στην  Αθήνα ένα πρωτότυπο  θέαμα. Η πλοκή των παράλληλων σόλο σε μια ενιαία σύνθεση  που μοιάζει με μεγάλο κινούμενο γλυπτό, ο χρόνος που διαστέλλεται μέσα στην παράσταση ζητώντας από τους θεατές να ακολουθήσουν το έργο στον αργό και καταλυτικό του ρυθμό γίνονται το κέντρο της χορογραφίας με μια εκφραστικότητα που αναδύεται από τα κινούμενα σώματα.

Σάββατο 8/4 | “Νίκη” στο “Θέατρον” του Ελληνικού Κόσμου

Το  μυθιστόρημα Νίκη του Χρήστου Χωμενίδη ανέβηκε στο θεατρικό σανίδι σε θεατρική διασκευή Σταμάτη Φασουλή – Γιώργου Λύρα. Ένα  έργο που ζωντανεύει αριστοτεχνικά, τα πάθη, τις εξάρσεις και τις πληγές της Ελλάδας του τελευταίου αιώνα από την Μικρασιατική καταστροφή μέχρι το 2008. Η Νίκη υπαρκτό πρόσωπο, δεν  μεγάλωσε σαν τα άλλα κορίτσια. Κουβαλούσε από την ώρα που γεννήθηκε ένα βαρύ φορτίο που κινδύνεψε να την συντρίψει. Πήρε ωστόσο τη ζωή στα χέρια της…

Ερμηνεύουν Φιλαρέτη Κομνηνού, Στέλιος Μάινας, Ευγενία Δημητροπούλου, Μάξιμος Μουμούρης, Γωγώ Μπρέμπου, Ευαγγελία Μουμούρη, Σοφία Φαραζή, Αλέξανδρος Καλπακίδης και άλλοι. Στο ρόλο της γιαγιάς Σεβαστής  η Μίρκα Παπακωνσταντίνου. Την παράσταση σκηνοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής.

Κυριακή 9/4 | Τρεις Ψηλές Γυναίκες στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας

Οι “Τρεις ψηλές γυναίκες”, ένα από τα τελευταία έργα του Εντουαρντ Άλμπι, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ένα έργο “εξορκισμού” οικογενειακών βιωμάτων. Έχει να κάνει με την συνάντηση τριών γυναικών που βρίσκονται σε τρεις διαφορετικές ηλικίες. Μιας ενενηντάχρονης, ανήμπορης σχεδόν αλλά δεσποτικής γυναίκας -όπως υπήρξε η μητέρα του Αλμπι, της 52χρονης γυναίκας που έχει αναλάβει την φροντίδα της και μιας νεότερης 26χρονης δικηγόρου για να αποκαλυφθεί τελικά πως οι τρεις γυναίκες είναι τελικώς το ίδιο πρόσωπο… Ερμηνεύουν Μπέτυ Αρβανίτη, Μαρία  Κεχαγιόγλου, Νεφέλη Κουρή ενώ την σκηνοθεσία υπογράφει ο Αρης Τρουπάκης.

Δευτέρα 10/4 | Tattooland στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα

 Μόδα της εποχής ή κάτι άλλο; Εσωτερική ανησυχία; Σε  ένα στούντιο τατουάζ κάποια χαράγματα ζωντανεύουν καθώς  κεντιούνται πάνω σε σώματα, διεκδικώντας έτσι μια θέση στην ζωή του δημιουργού τους .Το ερώτημα είναι που σταματούν τα γεγονότα και που αρχίζει το όνειρο. Μορφές και καταστάσεις ακροβατούν ανάμεσα στην φαντασία και την πραγματικότητα ανάμεσα στο τώρα και στα ασαφή σύνορα του χρόνου, στο έργο του Μηνά Βιντιάδη “Tatooland”. Ερμηνεύουν Δημήτρης Αλεξανδρής, Ευτυχία Γιακουμή, Περικλής Λιανός, Μαργαρίτα Πανουσοπούλου, Αλέξανδρος Νταβρής, Δημήτρης Θεοδωρίδης. Την  σκηνοθεσία και την δραματουργική επεξεργασία έκανε η Κερασία Σαμαρά.

Τρίτη 11/4 | Το κορίτσι του Λύκου στο Θέατρο Νέου Κόσμου

Ενα μικρό κορίτσι στην αγκαλιά ενός λύκου! Έτσι ξεκινά η ιστορία της Λουσί που μεγαλώνει στο τσίρκο. Με την νεανική της ελαφρότητα, που θα διατηρήσει για πάντα και τις αλλεπάλληλες αποδράσεις της αφήνεται να παρασυρθεί σε μια τρελή πορεία προς τον έρωτα, τα  όνειρα ,την ίδια την ζωή…  Το “Κορίτσι του λύκου” είναι μια παράσταση βασισμένη στο μυθιστόρημα του Κριστιάν Μπομπέν. Είναι για μια ωδή στην ελευθερία  που πολλοί άνθρωποι επιθυμούν και που η ίδια η ηρωίδα κυνηγά αδιάκοπα σε όλη της την ζωή. Ερμηνεύει  η Ειρήνη Φαναριώτη που έχει κάνει και την σκηνοθεσία μαζί με την ομάδα της Terre des Semis. H μουσική είναι του Κωστή Μαραβέγια.

Τετάρτη 12/4 | Ταινία “Τα Στρουμφάκια – Το Χαμένο Χωριό”

Το “7 Μέρες στην Αθήνα” αγαπάει το σινεμά! Λίγα 24ωρα απομένουν μέχρι το Πάσχα και τα παιδιά μικρά και μεγάλα χαίρονται τις διακοπές τους. Μια καλή ιδέα είναι να τα πάτε σινεμά… Τα  θρυλικά μπλε πλασματάκια επέστρεψαν στην μεγάλη οθόνη με νέες διασκεδαστικές περιπέτειες….. Ένας μυστηριώδης χάρτης βάζει την Στρουμφίτα και τους καλύτερους της φίλους σε ένα συναρπαστικό αγώνα μέσα  στο –γεμάτο μαγικά πλάσματα –Απαγορευμένο Δάσος για να βρουν ένα μυστηριώδες  χαμένο χωριό πριν τα προλάβει ο μοχθηρός μάγος Δρακουμέλ….

Πέμπτη 13/4 | Αρχαϊκά Χρώματα στο Μουσείο Ακρόπολης

Αν μείνετε στην Αθήνα αυτές τις μέρες, όπως η ομάδα του “7 Μέρες στην Αθήνα”,  τί πιο όμορφο από το να κάνετε ένα ωραίο περίπατο στο κέντρο και να επισκεφθείτε το Μουσείο της Ακρόπολης. Δείτε στο αίθριο του ισογείου το φωτεινό γλυπτό του Robert Wilson ‘’La Traviata’’. To έργο αυτού του μάγου του φωτός, όπως τον αποκαλούν -που θα παραμείνει στο μουσείο μέχρι τον Οκτώβριο- είναι μια ήρεμη σύνθεση με ήπιες χρωματικές εναλλαγές και απλές φωτεινές ράβδους  γύρω από τρεις άξονες . Το Μουσείο Ακρόπολης συνεχίζει την εκθεσιακή δράση για την μοναδική συλλογή των αρχαϊκών αγαλμάτων του, που σώζουν λίγο πολύ τα χρώματά τους.

Τα χρώματα για τους Αρχαίους Έλληνες  αποτελούσαν ένα μέσο χαρακτηρισμού. Οι θεοί είχαν ξανθή κόμη που ακτινοβολούσε την δύναμή τους, οι πολεμιστές και οι αθλητές φαιόχρωμη επιδερμίδα ως ένδειξη αρετής και ανδρείας, οι κόρες  λευκό δέρμα που δήλωνε την χάρη και την λάμψη της νεότητας. Η μουσειακή δράση  για τα Αρχαϊκά χρώματα βασίζεται σε πολύ προσεκτική  παρατήρηση ,σε φασματοσκοπικές αναλύσεις ,σε ειδική φωτογράφηση και σε προσπάθειες αναπαραγωγής των αρχαίων χρωμάτων.

(Visited 194 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει