Θέατρο: “Alice”στο Θέατρο OLVIO

Το Armani Musical & Theatre Center παρουσιάζει το μιούζικαλ «Alice» σε σκηνοθεσία Μαρίας Κατσιώνη.

Η παράσταση είναι βασισμένη στο κλασικό μυθιστόρημα του Λιούις Κάρολ “Η Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων” και αφηγείται την ιστορία της Αlice, ενός σχεδόν έφηβου κοριτσιού που βιώνοντας την ανία και την πλήξη των μεγάλων αναγκάζεται να διαφύγει σε μια κουνελότρυπα ακολουθώντας έναν κομψό κούνελο…

Η πλοκή

Η προσγείωση της σε έναν παράξενο κόσμο θα τη φέρει αντιμέτωπη όχι μόνο με περίεργα όντα αλλά και με το υποσυνείδητο της που στο τέλος κάπου θα την οδηγήσει. Η παράσταση, που απευθύνεται σε ενήλικες, έχει ως κέντρο των πάντων το παιδί, το παιδί που βιώνει την απότομη ενηλικίωση, δέχεται πληθώρα πληροφοριών και χάνει κάποιες στιγμές τον προσανατολισμό του.

Η Αlice είναι μια παράσταση για ενήλικες, με το παιδί να βρίσκεται στο κέντρο των πάντων, βιώνοντας την απότομη ενηλικίωση σ ΄ένα κόσμο παρανοϊκό (ο κόσμος που βιώνουμε). Το παιδί  δέχεται πληθώρα πληροφοριών και χάνει κάποιες στιγμές τον προσανατολισμό του. Όμως η προσωπικότητα κάθε παιδιού θα έρθει αντιμέτωπη με την πραγματικότητα και θα κερδίσει. Έτσι και η Αlice θα βγει στο φως,  σ΄ ένα μεγάλο πάρτι, δικαιώνοντας όλα τα παιδιά όλου του κόσμου.

Η performance Αlice είναι ένα ταξίδι στο χρόνο. Είναι ένα ταξίδι στη μουσική και στον χορό. Από την όπερα μέχρι και το Ηιp Hop. Οι performers βιώνουν, τραγουδούν, χορεύουν, μεταμορφώνονται συνεχώς και χαρίζουν στους θεατές ένα δίωρο ταξίδι διαφυγής.

Τα κοστούμια είναι όλα χειροποίητα με ανακυκλώσιμα υλικά. τα επιμελούνται οι Άννα Σούρα και Άννα Σοφία Τάμπλερ. Από τις τέχνες δεν μπορεί να λείπει και η ζωγραφική. H Σοφία Καλογεροπούλου εμπνέεται από την performance Alice και προσφέρει τον ομότιτλο πίνακα. Το έργο θα εκτίθεται στο φουαγιέ του θεάτρου.

Συντελεστές της παράστασης

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Antonio Armani

Σκηνοθεσία: Mαρία Κατσιώνη

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Δημήτρης Λαζάρου

Πρωταγωνιστούν: Μάρα Μάτζαρη, Μαρία Παπαγεωργίου, Διώνη Καλογεροπούλου, Joanna Νtousopoulos, Nάγια Δούκα, Χάρης Πίνης, Απόστολος Μάστακας, Μαρία Μαυριά, Μαγδαληνή Αγιομαυρίτη και πολλοί άλλοι.

Για περισσότερες πολιτιστικές προτάσεις μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκπομπή ” 7 Μέρες στην Αθήνα”!

(Visited 96 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει