ΑΤΤΙΚΗ | Ο Καταρράκτης στο Ντράφι Πεντέλης

Αν αναρωτιέσαι που έχει καταρράκτη κοντά στην πόλη, ο καταρράκτης στο Ντράφι είναι μισή ώρα από το κέντρο και θα σε εντυπωσιάσει!

Οταν το δεις από κοντά δεν θα πιστεύεις τα μάτια σου. Μα υπάρχει τέτοιο μέρος μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας; Ναι υπάρχει και είναι ο καταρράκτης στο Ντράφι. Επειδή είναι σπάνιας φυσικής ομορφιάς, θα πρέπει να το σεβαστείς.

Πώς να πας

Η διαδρομή δεν είναι δύσκολη και διαρκεί περίπου μισή ώρα. Από το κέντρο της Αθήνας θα κατευθυνθείς στην Αττική Οδό.  Από αυτήν πια, θα βγεις στην έξοδο 14  για Γέρακα – Ανθούσα.  Θα συναντήσεις την οδό Καλλισίων που μετατρέπεται ύστερα από 500 μέτρα σε λεωφόρο Αχαιών. Ποιος είναι αυτός; Ο καταρράκτης του Ντράφι Πεντέλης.

Το τοπίο και ο καταρράκτης στο Ντράφι

Αφησε το αυτοκίνητο σου στην άκρη του δρόμου και πάρτο με τα πόδια. Είναι  περίπου 30 μέτρα ενός κατηφορικού χωματόδρομου για να αντικρίσεις το εντυπωσιακό θέαμα. Οχι, δεν είσαι ούτε στην Εδεσσα, ούτε στον Νιαγάρα. Βλέπεις τον καταρράκτη στο Ντράφι Πεντέλης, ένα από τα μυστικά της Αττικής. Η κάθοδος από το μονοπάτι δεν είναι δύσκολη, αλλά θέλει προσοχή. Εγώ, σε λίγα μόνο λεπτά, βρέθηκα σε ένα θαύμα της φύσης. Το βλέπεις άλλωστε και μόνος σου! Νερά γάργαρα ξεκινούν ψηλά από το βουνό και στη διαδρομή τους κάνουν παιχνίδια που για εμάς είναι θαύματα της φύσης. Μόλις 50 μέτρα από την άσφαλτο, ένα σημείο ανέγγιχτης φύσης. Και μόνον να ακούς το νερό να πέφτει από οκτώ μέτρα ύψος φθάνει.

Τι να κάνεις

Ο καταρράκτης στο Ντράφι θέλει ευλάβεια και σεβασμό.  Δέστο σαν σπίτι σου το μέρος αυτό. Αν έχεις όρεξη για περπάτημα, το ρουμάνι που σχηματίζει η κοίτη του μικρού ρέματος έχει ενδιαφέρον. Οι περίοικοι λένε πως καταλήγει στα γλυκά νερά. Αλλιώς κάτσε να απολαύσεις τον ήχο του νερού, τις μυρωδιές από τα θαμνώδη φυτά. Αν έρθεις ως εδώ το καλοκαίρι, πάρε και το μαγιό σου αφού τα νερά προσφέρονται για βουτιά. Και φυσικά πάρε φωτογραφίες!

 

Ίσως να σας ενδιαφέρει