Άγιος Πέτρος: Η παραλία που κάνεις μπάνιο με θέα τον Ναό του Ποσειδώνα

Ειδυλλιακό τοπίο και καθαρά νερά δίπλα στην Αθήνα

Άγιος Πέτρος: Η παραλία που κάνεις μπάνιο με θέα τον Ναό του Ποσειδώνα1

Η Αττική μπορεί να σου προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για να περάσεις χαλαρά σαββατοκύριακα δίπλα στο κύμα. Χωρίς να χρειαστεί να κάνεις πολλά χιλιόμετρα και να ξοδέψεις πολλά χρήματα σε καύσιμα. Υπάρχουν πολλές επιλογές και παραλίες με άμμο, με ψιλό βοτσαλάκια, περισσότερο ή λιγότερο κοσμικές. Επιλέγεις αυτή που σου ταιριάζει και φεύγεις για βουτιές. Σήμερα σου προτείνουμε μια από τις παραλίες που διαθέτουν ειδυλλιακή θέα και είναι δίπλα στην Αθήνα. Ο Άγιος Πέτρος είναι η παραλία που θα κάνεις μπάνιο απολαμβάνοντας τη θέα με τον Ναό του Ποσειδώνα. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο για το σαββατοκύριακο;

Άγιος Πέτρος, μια παραλία με μοναδική θέα

Την πρώτη φορά που κάναμε στάση στον Άγιο Πέτρο ήταν μια εντελώς τυχαία επιλογή καθώς ψάχναμε μια παραλία για να κάνουμε την κυριακάτικη βουτιά μας. Μόλις, όμως, αντικρίσαμε τη θέα που είχαμε από την παραλία Άγιος Πέτρος, καταλάβαμε ότι αυτή θα είναι η παραλία που θα γίνει στέκι. Στη συγκεκριμένη αμμουδιά, κάνεις τις βουτιές σου έχοντας θέα τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Περιττό να πούμε ότι όσο πέφτει ο ήλιος, τόσο πιο ειδυλλιακό γίνεται το σκηνικό.

Expand player

Ο Άγιος Πέτρος δεν είναι ούτε μεγάλη ούτε οργανωμένη παραλία. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πας όσο πιο νωρίς μπορείς για να βρεις τη θέση που θες. Επιπλέον θα πρέπει να έχεις μαζί σου όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, δηλαδή ομπρέλα ψάθα και αν θες κάτι να φας και να πιεις. Εξάλλου το πιθανότερο είναι ότι με το που θα φτάσεις θα αποφασίσεις ότι δεν ήρθες μόνο για λίγες ώρες αλλά για κανονική μονοήμερη. Το ίδιο συνέβη και όταν πήγαμε εμείς, μόνο που δεν είχαμε προβλέψει να έχουμε μαζί προμήθειες.

Πώς θα πας στον Άγιο Πέτρο

Η πρόσβαση στη συγκεκριμένη παραλία δεν είναι δύσκολη. Ο Άγιος Πέτρος βρίσκεται στην Παραλιακή, λίγο πριν φτάσεις Σούνιο, από τη μεριά του Σαρωνικού. Δε θα δυσκολευτείς καθώς στο δρόμο υπάρχει μια μικρή ταμπέλα η οποία σε οδηγεί εκεί. Μετά από ένα σύντομο χωματόδρομο και ένα εκκλησάκι που θα εντοπίσεις με μια ματιά θα έχεις φτάσει σε αυτή την όμορφη παραλία. Για να δεις πού ακριβώς βρίσκεται η συγκεκριμένη παραλία πάτα ΕΔΩ.

Πηγή φωτογραφίας: Google Maps

Οι παραλίες του Σουνίου προσφέρονται γενικά για χαλαρό μπάνιο και δροσερές βουτιές σε ρηχά και καθαρά νερά. Αυτό που μπορείς να κάνεις αν δεν έχεις κάποια συγκεκριμένη παραλία στο μυαλό σου είναι να πάρεις παραλιακά το δρόμο και να σταματήσεις σε όποια σου τραβήξει το ενδιαφέρον. Έτσι εντοπίσαμε και εμείς τον Άγιο Πέτρο…

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: Google Maps

Διαβάστε επίσης:

Ήρεμες παραλίες της Αττικής που δεν τις πιάνει ο αέρας

Οι παραλίες της Αττικής που σου προσφέρουν φυσική σκιά