Ελληνικές παραλίες: Το Αυλάκι της Αττικής που θα κάνεις τις καλύτερες βουτιές

ελληνικές παραλίες

Οι παραλίες κοντά στην Αθήνα αποτελούν σχεδόν πάντα την ιδανική επιλογή αν δε θες να φύγεις πολύ μακριά και θες παράλληλα να απολαύσεις μια όμορφη μονοήμερη είτε καθημερινή είτε το σαββατοκύριακο. Υπάρχουν περισσότερο και λιγότερο γνωστές ελληνικές παραλίες που μπορεί να σε κάνουν να τις ερωτευτείς από την πρώτη στιγμή με την ομορφιά τους. Μια από αυτές είναι το Αυλάκι της Αττικής. Η παραλία στο Πόρτο Ράφτη την οποία μπορείς να προσεγγίσεις εύκολα και θα κάνεις τις καλύτερες βουτιές. Και το βασικό σε σύντομο χρόνο και κάνοντας λίγα χιλιόμετρα.

Το ελληνικό νησί που έχει έρημο: Μοναδικό σε ολόκληρη την Ευρώπη!

Ελληνικές παραλίες: Το Αυλάκι της Αττικής που θα κάνεις τις καλύτερες βουτιές

Η παραλία Αυλάκι είναι κοντά στο Πόρτο Ράφτη. Βρίσκεται λιγότερο από 40 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας και είναι ένας επίγειος παράδεισος.  Αυτό που θα συναντήσεις είναι μια αμμουδερή παραλία και καταγάλανα νερά. Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι αποτελεί αγαπημένο προορισμό για οικογένειες. Επιπλέον αποτελεί μια παραλία για όλα τα γούστα. Από τη μία είναι οργανωμένη και μπορείς να βρεις ομπρέλες, ξαπλώστρες και να αγοράσεις ό,τι θες να φας και να πιεις. Από την άλλη, στην δεξιά πλευρά της παραλίας υπάρχει η λεγόμενη «μικρή πλαζ» στην οποία μπορείς να βάλεις την πετσέτα σου και να αράξεις.

Expand player

Το Αυλάκι της Αττικής είναι μια από τις ελληνικές παραλίες που θα γίνει το στέκι σου και θα βρεθείς πολλές φορές εκεί στο μέλλον. Μπορείς να εντοπίσεις στο χάρτη το σημείο για να την προσεγγίσεις πιο εύκολα.

Πάρε μια γεύση από το βίντεο του καναλιού n.p. production στο Youtube.

Οι παραλίες της Αττικής για μια σύντομη απόδραση

Η Αττική έχει πολλές γωνιές για χαλάρωση και ηρεμία ακόμη και για μονοήμερη εκδρομή. Υπάρχουν ιδανικές παραλίες για μπάνιο χωρίς αέρα αλλά και πολύ καλά οργανωμένες ελληνικές παραλίες για τα πρώτα μπάνια. Μην ξεχάσουμε τις παραλίες της Αττικής που θυμίζουν νησί και τον Χάρακα των απολαύσεων μόλις 50 λεπτά μακριά από την Αθήνα. Τέλος, μπορείς να δεις και τέσσερις επιλογές για παραλίες με άμμο στην Αττική. Κάθε βουτιά μια ξεχωριστή εμπειρία. Θα μας θυμηθείς…

Ταξίδια στην Ελλάδα

Το ελληνικό νησί που μοιάζει με… κιμωλία σε μαυροπίνακα

Η Πηγή της Κυράς και ο θρύλος του κοριτσιού στην Αττική

Πάχαινα: Ο ελληνικός οικισμός που μοιάζει χτισμένος μέσα στα βράχια