Αστέρας Βουλιαγμένης: Η παραλία που γυρίστηκε ο «Ξυπόλητος πρίγκηψ»

Η αγαπημένη παλιά ελληνική ταινία με τις αμίμητες ατάκες

Σε ποια παραλία γυρίστηκε ο «Ξυπόλητος πρίγκηψ» με τον Βουτσά2

Και ποιος δε θυμάται τη στιγμή που η Μάρθα Καραγιάννη ανακαλύπτει τον Κώστα Βουτσά στην παραλία με την Ζωζώ Σαπουντζάκη την στιγμή που υποδύεται τον Άραβα πρίγκηπα με την αμύθητη περιουσία. Οι ατάκες στην ταινια ο «Ξυπόλητος πρίγκηψ» (1966) έπεφταν βροχή και δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.  Το exploringgreece.tv κάνει αναδρομή στις παλιές ελληνικές ταινίες και τα μέρη που αυτές γυρίστηκαν. Σε ποια παραλία βλέπουμε, λοιπόν, τον Κώστα Βουτσά να υποδύεται τον πρίγκηπα; Είναι ο περιβόητος Αστέρας Βουλιαγμένης

Αν και το μεγαλύτερο μέρος του έργου γυρίστηκε στο Λαγονήσι, πολλές από τις σκηνές που βλέπουμε στην παραλία είναι ο Αστέρας Βουλιαγμένης. 

Expand player

Η υπόθεση της ταινίας

Ο Κώστας (Κώστας Βουτσάς) υποδύεται έναν άραβα ευγενή που διαμένει στο ξενοδοχείο ενός φίλου του (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος). Το κάνει για να εξασφαλίσει χρήματα για να παντρευτεί την αγαπημένη του (Μάρθα Καραγιάννη). Πείθεται με μεγάλη δυσκολία να το κάνει αλλά είναι ο μόνος τρόπος να καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό που ήθελε. Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος εξάλλου δεν έχει άλλη επιλογή μιας και ο αληθινός πρίγκιπας θα πάει στην Κυανή Ακτή αφήνοντάς τον εκτεθειμένο.

Η κατάσταση μπερδεύεται εξαιρετικά, όταν οι φίλοι της κοπέλας του τον βλέπουν ντυμένο άραβα, να περιστοιχίζεται από όμορφες γυναίκες. Τα πράγματα ξεφεύγουν εντελώς απ’ τον έλεγχο, όταν στο ξενοδοχείο φτάνει ο αληθινός πρίγκιπας (Ανδρέας Μπάρκουλης).

Στην ταινία οι ατάκες διαδέχονται η μία την άλλη και ο πρωταγωνιστής Κώστας Βουτσάς δίνει ρεσιτάλ με τον αυθορμητισμό του.

Η Παραλία που γυρίστηκε ο «Ξυπόλητος πρίγκηψ» με τον Βουτσά

Τα γυρίσματα που αφορούν το ξενοδοχείο και άλλες σκηνές έγιναν στο Λαγονήσι. Όμως τα μπάνια του ευγενή Άραβα και τα μπερδέματα εκτυλίσσονται στην πραγματικότητα στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Στον Αστέρα κυκλοφορούσαν οι πλουσιότεροι και διασημότεροι άνθρωποι του κόσμου, επιλέγοντάς τον όχι μόνο για την φυσική του ομορφιά αλλά και για την διακριτικότητα και την ύψιστη ασφάλεια που τους παρέχει διατηρώντας τη φήμη και τον μύθο του. Η παραλία επιλέχθηκε και για τα γυρίσματα δεκάδων ταινιών του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Βουγιουκλάκη, Βοσκόπουλος, Κωνσταντάρας, Ηλιόπουλος, Ζωή Λάσκαρη, και πολλοί άλλοι ηθοποιοί, επέλεγαν τις καμπάνες του ξενοδοχείου για τις ταινίες τους αλλά και για τις διακοπές τους. Η αίγλη της συγκεκριμένης κοσμοπολίτικης παραλίας παραμένει ως σήμερα.

Ωστόσο λείπουν σίγουρα τα μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου και η λάμψη της τότε εποχής.

Ελληνική ταινία Τζένη-Τζένη: Η σπηλιά που γυρίστηκε η γνωστή σκηνή