Γαλάζιες Σημαίες: Αυτές είναι οι 19 πιο καθαρές παραλίες στην Αττική

Απολαμβάνοντας το μπάνιο σου στα πιο καθαρά νερά

Η Ελλάδα ξεχωρίζει παγκοσμίως κάθε χρονιά για τις καθαρές παραλίες της. Έτσι έγινε και φέτος αφού κατέκτησε τη δεύτερη θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες σε παραλίες, μαρίνες και τουριστικά σκάφη με Γαλάζιες Σημαίες. Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ισπανία. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.895 ακτές, 691 μαρίνες και 82 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.

Όσον αφορά την περιοχή της Ελλάδας η οποία έχει τις περισσότερες Γαλάζιες Σημαίες, είναι για ακόμη μία χρονιά Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, με 94 σημαίες. Με τις σημαίες επιβεβαιώνεται η καθαρότητα και η εξαιρετική ποιότητα των υδάτων. Έτσι εκτός από το να βλέπεις ότι κολυμπάς σε μια όμορφη παραλία, γνωρίζεις πλέον και πόσο καθαρή είναι αυτή.

Expand player

Όσον αφορά την Αττική, στο σύνολό τους οι παραλίες όπου δόθηκαν Γαλάζιες Σημαίες για φέτος είναι 19. Στη λίστα βρίσκονται, βέβαια, παραλίες που ξεχωρίζουν κάθε χρόνο. Καθαρά νερά και ένα όμορφο περιβάλλον εξασφαλίζουν στιγμές χαλάρωσης χωρίς να χρειαστεί να φύγεις μακριά από την Αθήνα. Επιλέγεις αυτή που σου αρέσει και ετοιμάζεσαι για βουτιές.

Η λίστα με τις παραλίες στην Αττική με Γαλάζια Σημαία στην Περιφέρεια Αττικής

Δήμος Μαραθώνος
Μπρεξίζα
Σχινιάς/Καράβι

Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος
Διασταύρωση
Λίμνη

Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας
Αυλάκι

Δήμος Σαρωνικού
Λαγονήσι 1-Grand Beach/ Grand Resort Lagonissi
Λαγονήσι 2-Mediterraneo/Grand Resort Lagonissi
Λαγονήσι 3-Κοχύλια/ Grand Resort Lagonissi
Μαύρο Λιθάρι/Eden Beach

Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
Αστέρας Βουλιαγμένης/Astir Beach Vouliagmenis
Βάρκιζα
Βούλα Α
Βουλιαγμένη

Δήμος Γλυφάδας
Αστέρας Γλυφάδας
Γλυφάδα
Γλυφάδα Α
Γλυφάδα Β

Δήμος Αίγινας
Αγ. Μαρίνα

Δήμος Πόρου
Ασκέλι/Νέα Αίγλη

Όποια κι αν επιλέξεις, θα σε κάνει να νιώθεις ότι έχεις ταξιδέψει σε κάποιο νησί του Αιγαίου ή του Ιονίου και μάλιστα λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι σου…

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: news.marathonpress.gr

Μεγάλες παραλίες της Αττικής για να κάνετε άνετα μπάνιο