Η παραλία με την ποταμίσια άμμο μια ώρα μακριά από την Αθήνα

Μια σχεδόν πριβέ παραλία που μπορείς να κάνεις μπάνιο μόνος σου

Η παραλία με την ποταμίσια άμμο μια ώρα μακριά από την Αθήνα1

Εκτός από τις μεγάλες και φημισμένες παραλίες της, η Αττική διαθέτει αμμουδιές που πιθανόν δεν έχεις επισκεφθεί ποτέ αλλά και ούτε γνωρίζεις την ύπαρξή τους. Και όμως εκεί μπορεί να κάνεις ένα από τα πιο ήσυχα μπάνια του καλοκαιριού μακριά από την πολυκοσμία και τη βαβούρα. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με μια παραλία μόλις μια ώρα μακριά από την Αθήνα η οποία μάλιστα διαθέτει και ποταμίσια άμμο. Ο λόγος για τις Βαμβακιές.

Το σίγουρο είναι ότι η εμπειρία είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό εκεί. Το μόνο που χρειάζεται είναι να οργανώσεις το μπάνιο σου εκεί και να πάρεις μαζί τα απαραίτητα.

Βαμβακιές, η παραλία δίπλα στην Αθήνα με την ποταμίσια άμμο

Η παραλία Βαμβακιές είναι κοντά στο Αλεποχώρι και έχει καθαρά και ήρεμα νερά κυρίως τις πρωινές ώρες. Το απόγευμα μπορεί να πετύχεις και ένα αεράκι όχι ιδιαίτερα ενοχλητικό μιας και δεν έχει ψιλή άμμο που θα σου έρθει στα μάτια. Πρόκειται γενικά μια ήσυχη παραλία που ενδείκνυται αν θες να απομονωθείς και να κάνεις μπάνιο ακόμη και μόνο σου.  Είναι ιδανικό για αυτούς που θέλουν να κάποιο μπάνιο μοναχικό.

Η παραλία Βαμβακιές έχει βότσαλο μέσα και έξω αλλά στο βυθό της έχει κάτι το ιδιαίτερο που  δεν το συναντάς εύκολα. Η συγκεκριμένη παραλία έχει στο βυθό της ποταμίσια άμμο. Αν πιάσεις λίγη από αυτή στα χέρια σου θα καταλάβεις τη διαφορά.

Πώς θα πας στις Βαμβακιές

Οι Βαμβακιές είναι μια παραλία που βρίσκεται στην περιοχή ανάμεσα στο Σχίνο και το Αλεποχώρι. Εκεί υπάρχει μια σειρά από παραλιούλες με άμμο, βότσαλα ή ακόμη και στα βράχια. Ουσιαστικά ο χωματόδρομος που ξεκινάει από τον Σχίνο και καταλήγει στις Βαμβακιές αποτελεί μια απίθανη διαδρομή μέσα στο δάσος, ακριβώς πάνω από τη θάλασσα. Εκεί, σε κάποιο σημείο σε αυτήν τη διαδρομή μπορείς να αφήσεις το αυτοκίνητό σου πάνω στον δρόμο και να περπατήσεις μέχρι τη θάλασσα.  Σε αυτή τη διαδρομή θα βρεις και το μονοπάτι που σε οδηγεί στη δική σου ιδιωτική παραλία, στις Βαμβακιές.

Πηγή φωτογραφίας: Google Maps

Δες ΕΔΩ πού ακριβώς βρίσκεται η συγκεκριμένη παραλία.

Πολύ πιθανόν να επιστρέψεις ξανά εκεί όταν θες κάτι λιγότερο κοσμοπολίτικο αλλά κοντά στην Αθήνα. Μια από τις άγνωστες παραλίες της Αττικής που θα σε κερδίσει.

Tip: Μην ξεχνάς ότι δεν μιλάμε για κάποια οργανωμένη παραλία οπότε πρέπει να έχεις μαζί σου όλα τα απαραίτητα.

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: Google Maps

Διαβάστε επίσης:

Οι παραλίες της Αττικής που σου προσφέρουν φυσική σκιά

Μικρό Πήλιο: Η κρυφή και καταγάλανη παραλία στην Αττική

Κάβο-Σκυλί: Ο άγνωστος τροπικός παράδεισος στην Αττική

Exit mobile version