Μικρή Χαμολιά: Η κρυφή παραλία – διαμάντι στην Αττική

Ένα μέρος εξωτικό μία ώρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας

Μικρή Χαμολιά: Η κρυφή παραλία – διαμάντι στην Αττική

Η Αττική είναι γεμάτη παραλίες διαμάντια που αν τις ανακαλύψεις, δύσκολα θα ξεκολλήσεις. Μια από αυτές βρίσκεται μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας. Είναι μικρή, κρυφή και άγνωστη στον πολύ κόσμο. Ο λόγος για τη Μικρή Χαμολιά.

Η παραλία μπορεί να χαρακτηριστεί άνετα ως η ομορφότερη κρυφή παραλία της Αττικής. Πρόκειται για έναν αληθινό παράδεισο που δεν φαντάζεσαι ότι βρίσκεται τόσο δίπλα σου! Είναι ένας μικρός κόλπος με πεντακάθαρα τυρκουάζ νερά που δύσκολα συναντάει κανείς στην Αττική αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Οι εικόνες από ψηλά είναι ακόμη πιο εντυπωσιακές. Τα σμαραγδένια νερά που περιτριγυρίζονται από τα βράχια δημιουργούν ένα ονειρικό σκηνικό.

Expand player

Στη Μικρή Χαμολιά μην περιμένεις να βρεις ομπρέλες και ξαπλώστρες ή κάποια άλλη οργάνωση. Μπορείς όμως να απολαύσεις τη φυσική σκιά από τα πεύκα που βρίσκονται στην παραλία. Και σίγουρα είναι πολύ καλύτερη. Σπάνια η γαλήνη των νερών ταράζεται από τους βοριάδες καθώς είναι κυρίως προστατευμένη.

Το σίγουρο είναι ότι το κολύμπι σε αυτή την παραλία στην Αττική είναι μια εμπειρία που θα σου μείνει αξέχαστη.

Πώς θα πας στη Μικρή Χαμολιά

Για να φτάσεις σε αυτή την ιδιαίτερη και πανέμορφη παραλία, θα πρέπει να πάρεις τον δρομο για τον οικισμό Χαμολιά. Είναι ανάμεσα στην Αρτέμιδα (Λούτσα) και το Πόρτο Ράφτη. Μετά από 500 μέτρα θα βρεις στο αριστερό σου χέρι έναν χωματόδρομο που οδηγεί στην Μικρή Χαμολιά.

Έχεις φτάσει στον μικρό επίγειο παράδεισο. Και είναι ένας μόνος από αυτούς που θα βρεις αν αποφασίσεις να κάνεις μια έρευνα στις παραλίες της Ανατολικής Αττικής. Μικρά διαμάντια που είναι άγνωστα στον περισσότερο κόσμο και παρθένα. Σαν να βρίσκεσαι σε ένα εξωτικό νησί. Μόνο που είσαι μόνο μια ώρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας.

Οι εικόνες από το κανάλι Up Stories σου δίνουν μια γεύση

 

Η παραλία δίπλα στην Αθήνα που μοιάζει με το ναυάγιο της Ζακύνθου