Παραλία Αλθέα: Τιρκουάζ νερά 40 λεπτά μακριά από την Αθήνα

Ένας επίγειος παράδεισος δίπλα σου

Είναι Σάββατο πρωί, έχει ζέστη και εσύ θα ήθελες να είσαι σε ένα νησί και να βρέχεις τα πόδια σου στη θάλασσα. Είσαι όμως στην Αθήνα και οι επιλογές σου περιορίζονται στις παραλίες της Αττικής. Τι θα έλεγες να πήγαινες, λοιπόν, σε μια παραλία που θα έμοιαζε με νησί αλλά θα χρειαζόσουν μόνο 40 λεπτά για να φτάσεις εκεί; Υπάρχει μία που είναι αυτό που ψάχνεις μιας και τα τιρκουάζ νερά της θυμίζουν κάτι από Ιόνιο. Ο λόγος για την παραλία Αλθέα, ένα παραδεισένιο μέρος μια ανάσα μακριά από την Αθήνα.

Παραλία Αλθέα, τιρκουάζ νερά δίπλα στην Αθήνα

Έστω ότι ξεκινάς με το αυτοκίνητό σου από το κέντρο της Αθήνας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να φτάσεις στο 35ο χιλιόμετρο της παραλιακής οδού Αθηνών – Σουνίου. Από εκεί και πέρα έχεις μπροστά σου έναν τιρκουάζ παράδεισο που σε περιμένει να δροσιστείς. Η παραλία ανήκει στον ομώνυμο οικισμό και είναι πολύ αγαπημένη των κατοίκων. Οπότε την προσέχουν και θα τη βρεις πάντα καθαρή. Αλλά και ήσυχη. Και αυτό το δεύτερο που σου αναφέρουμε είναι πολύ σημαντικό. Κι αυτό γιατί δεν πρέπει να πας με διάθεση πολύ κοσμοπολίτικη ή για παράδειγμα με ρακέτες για πολύ παιχνίδι.

Expand player

Η παραλία Αλθέα είναι ένα ας πούμε ησυχαστήριο που μοιάζει με νησί δίπλα στην Αθήνα. Ένας μικρός γραφικός κολπίσκος με ψιλό βότσαλο και υπέροχα πεντακάθαρα νερά στον οποίο θα απολαύσεις βουτιές, ηλιοθεραπεία αλλά και το διάβασμα ενός βιβλίου στην ακτή. Η Αλθέα (δηλαδή θέα προς τη θάλασσα καθώς αλς σημαίνει νερό) αποτελούσε παλιά ένα καλά κρυμμένο μυστικό αλλά πλέον έχει κάποιους φανατικούς επισκέπτες ειδικά τα σαββατοκύριακα. Αν μπορείς να πας σαν πρώτη φορά καθημερινή τότε αυτό είναι το ιδανικό γιατί θα δεις την ακόμη πιο ήρεμη και γραφική πλευρά της.

Πώς θα πας στην Αλθέα

Έχε στο μυαλό σου ότι θα δεις την εκκλησία Αγία Μαρίνα και μετά περιμένεις να δεις μια ταμπέλα με το όνομα Αλθέα. Εκεί θα δεις ένα δρομάκι. Το δρομάκι που σε οδηγεί στον μικρό παράδεισο. Για την ακρίβεια νωρίτερα σε οδηγεί σε έναν μικρό χώρο πάρκινγκ που μπορείς να αφήσεις το αυτοκίνητό σου.

Η παραλία διαθέτει μερικά σκαλάκια που σε οδηγούν στην αμμουδιά. Από αυτή τη σκάλα η παραλία συνηθίζεται να αποκαλείται και «Σκαλάκια». Αν δε διαθέτεις όχημα, η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη και με τα μέσα μεταφοράς. Κάθε μισή ώρα κάνει στάση εκεί το λεωφορείο 122 από Γλυφάδα. Σε αφήνει ακριβώς στην ταμπέλα που αναφέραμε νωρίτερα.

Δες ΕΔΩ πού ακριβώς βρίσκεται η παραλία Αλθέα στην Αττική.

Καλές βουτιές!

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: Google Maps

Τέσσερις παραλίες της Αττικής με ρηχά και καθαρά νερά