Παραλία Χάρακας: Η εναλλακτική πρόταση για καλό μπάνιο στην Αττική

Μια αμμουδιά που την έχουν ανακαλύψει οι καλά μυημένοι

Η Αττική έχει τόσες κρυφές γωνιές για μπάνιο που δεν χρειάζεται να καταλήγεις στα ίδια και τα ίδια συνέχεια. Μπορείς να απολαμβάνεις το μπάνιο σου σε ειδυλλιακά σκηνικά λίγα μόλις χιλιόμετρα από το σπίτι σου ακόμη κι αν μένεις στο κέντρο της Αθήνας. Εξερευνώντας την Αττική θα βρεις μικρούς θησαυρούς και εναλλακτικές προτάσεις για καλό μπάνιο, όπως είναι η παραλία Χάρακας.

Ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι για το φετινό καλοκαίρι αν δε φύγεις για πολύ μακριά από την πρωτεύουσα. Αποτελεί την ιδανική λύση για τη μονοήμερη του σαββατοκύριακου ή για το όταν έχεις ελεύθερο χρόνο για μπάνιο τις καθημερινές. Όταν την ανακαλύψεις, θα γίνει στέκι σου.

Παραλία Χάρακας, η εναλλακτική λύση στην Αττική

Η παραλία του Χάρακα είναι τόσο δημοφιλής όσο θες. Ούτε γίνεται χαμός από κόσμο αλλά ούτε είναι ερημική. Την έχουν ανακαλύψει όσοι ξέρουν πού μπορούν να κάνουν ωραίο μπάνιο στην Αττική. Ουσιαστικά ο Χάρακας αποτελεί την ιδανικότερη λύση για όσους αναζητούν μια εναλλακτική και σχετικά κοντινή παραλία.

Η παραλία του Χάρακα παλιά αποτελούσε ένα καλά κρυμμένο μυστικό έξω από τη λεωφόρο Σουνίου στον ομώνυμο παραδοσιακό οικισμό. Είναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά καθώς εκτός από απλωμένη αμμουδιά έχει και ρηχά νερά. Θεωρείται δηλαδή ιδιαίτερα ασφαλής για παιχνίδι αλλά και κολύμπι. Το σίγουρο είναι ότι θα απολαύσεις το μπάνιο σου σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον που δεν φανταζόσουν ότι η υπάρχει τόσο κοντά στην Αθήνα. Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να επιλέγουμε τις γνωστές και δημοφιλείς παραλίες, αλλά λίγο πιο πέρα κρύβονται μικρά διαμάντια. Αξίζει να τα ανακαλύψεις. Αν είσαι από τους τυχερούς που μπορείς να πας καθημερινή θα απολαύσεις τη συγκεκριμένη παραλία ακόμη περισσότερο μιας και θα έχει τον λιγότερο δυνατό κόσμο.

Πώς θα πας στην παραλία του Χάρακα

Αρχικά ξεκινάς με προς το Σούνιο. Καθώς πλησιάζεις στα όρια της Κερατέας, μειώνεις ταχύτητα και αναζητάς την ταμπέλα που γράφει «Παραδοσιακός οικισμός Χάρακα» και κάπου εκεί σταματάς. Ετοιμάζεσαι για τις πρώτες σου βουτιές. Παρκάρεις στο πλάτωμα που θα βρεις ελάχιστα μέτρα πιο κάτω και διαλέγεις το σημείο που θα απλώσεις ψάθα και πετσέτα! Δε θα δυσκολευτείς καθώς η συγκεκριμένη παραλία είναι πολύ μεγάλη και διαθέτει ψιλή άμμο και καθαρά νερά! Σκέφτεσαι καλύτερο συνδυασμό; Αν δε θες να κουβαλάς δικό σου εξοπλισμό μπορείς να διαλέξεις μια ξαπλώστρα από αυτές που έχει η παραλία.

Δες ΕΔΩ πού ακριβώς βρίσκεται η παραλία και ετοίμασε το μαγιό σου!

Πέντε όμορφες παραλίες στην Αττική με ρηχά νερά
Exit mobile version