Πού βρίσκονται οι εντυπωσιακοί «καταρράκτες της φόνισσας»

Νομίζεις ότι ξαφνικά θα εμφανιστούν νεράιδες

Υπάρχουν δεκάδες μέρη με καταρράκτες στην Ελλάδα, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι πολυφωτογραφημένα και επισκέψιμα. Και βέβαια, οι πιο γνωστοί ίσως είναι οι καταρράκτες της Έδεσσας, ή αλλιώς της πόλης του νερού όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν. Ωστόσο υπάρχουν εκατοντάδες άλλοι σε ολόκληροι την Ελλάδα που τελικά μπορεί να αποτελέσουν από μόνοι τους ευκαιρία για να έρθεις πιο κοντά στη φύση και να γνωρίζεις αυτή την πλευρά της, με τα τρεχούμενα νερά της. Πολλοί από τους καταρράκτες της Ελλάδας έχουν και τη δική τους ιστορία ή μύθο να τους ακολουθεί. Αυτό συμβαίνει και με τους άκρως εντυπωσιακούς και ορμητικούς «καταρράκτες της φόνισσας». Ας μπουν, λοιπόν, στη λίστα σου για επίσκεψη με την πρώτη ευκαιρία!

Κριτσά: Αυτό το χωριό της Κρήτης ήταν ξεχωριστό το Μεσαίωνα και όχι άδικα

Οι εντυπωσιακοί «καταρράκτες της φόνισσας»

Οι εντυπωσιακοί και όμορφοι «καταρράκτες της φόνισσας» βρίσκονται στα Κύθηρα, στο νησί της Αφροδίτης. Πρόκειται για ένα τοπίο με απόκοσμη ομορφιά στην περιοχή του Μυλοποτάμου. Οι πανέμορφοι καταρράκτες αλλά και τα τρεχούμενα νερά σχηματίζουν λιμνούλες μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον. Αν βρεθείς στο νησί, μπορείς να ακούσεις να το αποκαλούν τους καταρράκτες και καταρράκτες της «Νεράιδας».

Expand player

Για να πάρεις μια γεύση του πώς είναι οι καταρράκτες της Φόνισσας, μπορείς να περιηγηθείς μέσω των Google Maps. Έτσι θα δεις και τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσεις για να φτάσεις εκεί όταν αποφασίσεις να κάνεις μια εκδρομή. Θα περπατήσεις σε μονοπάτια σκεπασμένα με βλάστηση γεμάτη με πλατάνια και λεύκες. Χαρακτηριστικό είναι και το χρώμα των γαλαζοπράσινων νερών της λίμνης. Οι καταρράκτες της Φόνισσας πέφτουν από ύψος 20 περίπου μέτρων δημιουρώντας ένα ονειρικό σκηνικό που σε προκαλεί να το φωτογραφίζεις συνεχώς.

Ο μύθος από τον οποίο πήραν το όνομά τους οι καταρράκτες

Λέγεται λοιπόν ότι το σημείο με τους καταρράκτες και τις λιμνούλες είχαν φτιαχτεί κάποτε πολύ παλιά από νεράιδες. Γι΄ αυτό και η μία ονομασία τους είναι καταρράκτες της νεράιδας. Τι λέει όμως ο άλλος και, μάλιστα, τραγικός μύθος. Λέγεται λοιπόν ότι κάποτε δυο γυναίκες μάλωναν στην κορυφή του γκρεμού, εκεί απ’ όπου πέφτει το νερό του καταρράκτη. Τότε, η μία έσπρωξε την άλλη μέσα στα ορμητικά νερά και την σκότωσε. Έτσι, οι καταρράκτες έμειναν στην ιστορία ως «καταρράκτες της φόνισσας».

Παρά το μύθο που τους συνοδεύει, οι καταρράκτες της φόνισσας κάθε άλλο παρά τρομακτικοί είναι. Το μόνο που θα σου αφήσουν είναι μια ωραία ανάμνηση από μια εκδρομή σε ένα από τα πιο ειδυλλιακά τοπία με τρεχούμενα νερά της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης:

Πάχαινα: Ο ελληνικός οικισμός που μοιάζει χτισμένος μέσα στα βράχια

Η Πηγή της Κυράς και ο θρύλος του κοριτσιού στην Αττική

Έτσι είναι σήμερα το σπίτι από την ταινία «Η Αλίκη στο Ναυτικό»

Exit mobile version