Τσονίμα: Η ψαγμένη μικρή παραλία στην Αττική

Χαλαρό μπάνιο σε κρυστάλλινα νερά μια ώρα μακριά από την Αθήνα

Τσονίμα: Η ψαγμένη μικρή παραλία στην Αττική

Θες να πας για μπάνιο στην Αττική, για να μη φύγεις πολύ μακριά και να μην ξοδέψεις και πολλά. Αλλά… Υπάρχει ένα αλλά… Νομίζεις (που πιθανόν είναι και αλήθεια) ότι πηγαίνεις συνεχώς στα ίδια και στα ίδια. Ότι θες κάτι διαφορετικό. Κάτι που να σου θυμίσει για παράδειγμα νησί ή κάτι πιο πριβέ. Αν σου λέγαμε ότι αυτό το διαφορετικό υπάρχει; Θα ετοίμαζες ήδη την τσάντα για παραλία, σωστά; Μια τέτοια ψαγμένη μικρή παραλία υπάρχει στην Αττική και λέγεται Τσονίμα. Θα την βρεις στην ανατολική Αττική, κάπου στην Κερατέα και το σίγουρο είναι ότι δε θα πας μόνο μια φορά. Θα γίνει το μικρό μυστικό σου που πιθανόν δε θα θες να μοιραστείς με κανέναν.

Τσονίμα, μια παραλία – όνειρο στην Αττική

Η παραλία Τσονίμα είναι μια από τις πολλές ωραίες και μικρές παραλίες που θα βρεις στην Κερατέα αν έχεις την υπομονή να κάνεις μερικές στάσεις και να εξερευνείς τις πιο κρυφές αμμουδιές. Στην προκειμένη περίπτωση δε θα χρειαστεί να ψάξεις καθώς θα σου πούμε και πού ακριβώς βρίσκεται και τι θα συναντήσεις εκεί.

Expand player

Η Τσονίμα είναι μια λιλιπούτεια παραλία με καθαρά, κρυστάλλινα νερά πλαισιωμένη από βράχια. Με το που θα φτάσεις θα αντικρίσεις μια όμορφη αμμουδιά με άμμο (και πολλά κοχύλια) και κάποια δεντράκια για σκιά. Βέβαια, δεν μιλάμε για μια οργανωμένη παραλία όποτε θα πρέπει να πας οργανωμένος. Αλλά σε μια τέτοια, ψαγμένη και εναλλακτική παραλία που αποτελεί μικρό μυστικό για τους ντόπιους δεν σε πειράζει αυτό.

Το μόνο που θες είναι να βρεις χώρο για την ομπρέλα και την πετσέτα σου. Να κάτσεις να απολαύσεις τον ήλιο και τη θάλασσα. Και ακόμη καλύτερα να απολαύσεις και το ηλιοβασίλεμα παίζοντας με τα πολλά κοχύλια που έχει η συγκεκριμένη αμμουδιά. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο τόσο δίπλα στο σπίτι σου;

Πηγή φωτογραφίας: Google Maps

Πώς θα πας στην παραλία Τσονίμα

Ο χρόνος που θα χρειαστεί να πας στην Τσονίμα είναι όσο να πας στην Κερατέα. Καμιά ώρα δηλαδή. Σίγουρα η εικόνα που θα αντικρίσεις και τα νερά που θα απολαύσεις (ειδικά αν δεν πέσεις σε αέρα νοτιά) θα σε κάνουν να νομίζεις ότι είσαι πολύ πιο μακριά. Είναι μια παραλία που δε θα δυσκολευτείς να τη βρεις. Για να δεις πού ακριβώς βρίσκεται η μικρή παραλία Τσονίμα μπορείς να πατήσεις ΕΔΩ. Αν έχεις πάει στο Βρωμοπούσι (ή Καλοπήγαδο) δε θα δυσκολευτείς να την βρεις καθώς είναι εκεί στο δρόμο. Όσον αφορά τη στάθμευση, φρόντισε να είσαι λίγο νωρίς εκεί αν πας Κυριακή για να βρεις μια καλή θέση εκεί στην άκρη του δρόμου.

Αν, λοιπόν, δεν έχεις βρει παραλία για την επόμενη εξόρμησή σου, μόλις μπήκε μία στη λίστα σου.

Tip: Μόλις τελειώσεις το μπάνιο σου αναζήτησε τριγύρω στους οικισμούς καμιά παραδοσιακή ταβερνούλα για να ολοκληρώσεις την εκδρομή σου!

Διαβάστε επίσης:

Οι παραλίες της Αττικής που σου προσφέρουν φυσική σκιά

Μικρό Πήλιο: Η κρυφή και καταγάλανη παραλία στην Αττική

Κάβο-Σκυλί: Ο άγνωστος τροπικός παράδεισος στην Αττική

Exit mobile version