Μουσική: Big Bang Festival στη Στέγη Ιδρ. Ωνάση

Το ευρωπαϊκό φεστιβάλ μουσικής για παιδιά έρχεται ξανά στη Στέγη και τη μεταμορφώνει σε μουσικό λαβύρινθο γεμάτο περιπέτειες.

Έχετε παρακολουθήσει ποτέ συναυλία χωρίς μουσικά όργανα; Είχατε ποτέ σκεφθεί να πάτε οικογενειακώς σε rave party; Τι πιο συναρπαστικό από το να ανακαλύπτεις τον κόσμο της μουσικής με έναν… αλλιώτικο τρόπο;

Τo φεστιβάλ

Στο “Big Bang Festival”, οι μικροί μας φίλοι παρακολουθούν και βιώνουν ένα πολύχρωμο μουσικό πρόγραμμα μέσα από συναυλίες, ηχητικές εγκαταστάσεις και εργαστήρια. Μουσικοί από διαφορετικά είδη και στυλ και από διάφορα μέρη του κόσμου προσπαθούν να βρουν ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος παρουσίασης της μουσικής τους σε παιδιά.

Το Big Bang δεν είναι απλώς ένα φεστιβάλ που απευθύνεται σε παιδιά αλλά προϋποθέτει και την δική τους συμμετοχή σε αυτό. Σε κάθε εκδήλωση επαγγελματίες μουσικοί ανοίγουν διάλογο με νεαρούς τραγουδιστές και οργανοπαίκτες και αρκετές φορές μοιράζονται την σκηνή μαζί τους.

Το φεστιβάλ έχει ως στόχο να βελτιώσει σε απόλυτο βαθμό την ποιότητα της ευρωπαικής μουσικής μέσα από την εξερεύνηση και την περιπέτεια. Με αυτό τον τρόπο τα μικρά παιδιά  πέρνουν μέρος μαζί με τους γονείς τους και γνωρίζουν πορτραίτα επιφανών συνθετών και μουσικών. Ακόμα μαθαίνουν καλύτερα για την ποίηση, την παλιότερη ή την σύγχρονη καθώς και για την ηχητική τέχνη.

Όλες οι παραγωγές στο φεστιβάλ έχουν ως βάση όλες τις μορφές ηχητικής τέχνης και τη δημιουργική μουσική χρήση αντικειμένων τα οποία δεν σχεδιάστηκαν όμως για να λειτουργήσουν μόνο ως μουσικά όργανα, αλλά για να παρακολουθούν και συμμετέχουν σε συναυλίες με τη χρήση πολυμέσων (multimedia).

Το ευρωπαϊκό δίκτυο Big Bang είναι μια πρωτοβουλία της Zonzo Compagnie από το Βέλγιο. Όλοι οι φορείς έχουν ως στόχο να παρουσιάσουν τον πλούτο της μουσικής με έναν μοναδικό αλλά ευφάνταστο και περιπετειώδη τρόπο ο οποίος να είναι προσιτός στα παιδιά.

Συντελεστές του Big Bang Festival

Οι συντελεστές που επιμελήθηκαν το φεστιβάλ ήταν η Μυρτώ Λάβδα, ο Χρήστος Καρράς και ο Wouter van Looy.

(Visited 102 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει