Χαλκιδική: Οι καλύτερες παραλίες της Σιθωνίας

Η Χαλκιδική είναι ένας πολύ όμορφος προορισμός με πολλές επιλογές. Βρίσκεται λίγο πιο έξω από την Θεσσαλονίκη. Είναι μια τοποθεσία που προσφέρει ηρεμία με τις πολλές γαλλήνιες παραλίες. Στο δέυτερο πόδι που είναι η Σιθωνία υπάρχουν δαντελένιες παραλίες που σε παραπέμπουν σε νησί.

Καβουρότρυπες

Οι Καβουρότρυπες βρίσκονται 23 χιλιόμετρα νότια περίπου από την Βουρβουρού. Σε εκείνο το σημείο υπάρχει ένα σύμπλεγμα από πολλές και μικρές παραλιες το οποίο φτάνει τα 5 χιλιόμετρα.

Για να φτάσετε στις Καβουρότρυπες δεν υπάρχει επαρκή σύμανση για αυτό θα εστιάσετε την προσοχή σας πάνω στον κεντρικό δρόμο της Σιθωνίας στην πινακίδα “beach bar portokali” . Υπάρχουν και άλλες διαδρομές για να φτάσετε αλλά είναι με δύσβατο χωματόδρομο.

Όταν φτάσετε στην παραλία θα παρατηρήσετε τα πανέρμοφα τυρκουάζ νερά με την εξοτική αμμουδιά. Το περιβάλλον της παραλίας εντυπωσιάζει από διάφορα γλυπτά πάνω στους γύρω βράχους απο καλλιτέχνες.

Το οργανωμένο τμήμα είναι η παραλία με το beach bar Πορτοκάλι. Οι υπόλοιπες πλευρές της παραλίας είναι απομονομένες και ερημικές

Αρμενιστής

Ο Αρμενιστής βρίσκεται 20 χιλιόμετρα νότια από την Βουρβουρού. Είναι μία παραλία με οργανωμένο camping 600 μέτρων. Όταν θα φτάσετε θα παρατηρήσετε τα κριστάλινα τυρκουάζ νερά και την ψιλή άμμο που την περιβάλλει.

Για να κατευθυνθείτε προς την παραλία θα πρέπει να αφήσετε τον κεντρικό δρόμο της Σιθωνίας και να διασχίσετε το πυκνόφυτο δάσος το οποίο είναι μία απόσταση περίπου 400 μέτρα μέχρι την είσοδο του camping.

Η είσοδος ελέγχεται και υπάρχει περιορισμένος χρόνος της επίσκεψης στην παραλία. Με το πέρασμα του επιτρεπόμενου χρόνου θα πρέπει να αφήσετε την παραλία ή να πληρώσετε μια επιπλέον χρέωση.

Καλαμίτσι

Το Καλαμίτσι βρίσκεται 6 χιλιόμετρα από τη Συκιά Χαλκιδικής και απέχει 150 περίπου χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Είναι μια ήρεμη παραλία με όμορφη ψιλή άσπρη άμμο και πεντακάθαρα ανοιχτόχρωμα νερά. Περιβάλλεται από γκρίζα βράχια. Γύρω από την παραλία θα βρείτε εστιατόρια και ταβέρνες.

Αη Γιάννης

Ο Άη Γιάννης είναι από τις αγαπημένες παραλίες των επισκεπτών τα καλοκαίρια. Έχει κριστάλινα νερά λευκή αμμουδιά και είναι οργανωμένη σε όλη την έκτασή της.

Επίσης διαθέτει και beach bar το οποίο έχει όλα τα απαραίτητα και με την μουσική του φτιάχνει την διάθεση των λουόμενων.

Λαγόμανδρα

H παραλία Λαγόμανδρα είναι κοντά στην περιοχή του Νέου Μαρμαρά. Το σημείο αυτό φημίζεται για τα πολλά σπίτια και βίλες που υπάρχουν προς ενοικίαση στην περιοχή.

Είναι δύο μικρές παραλίες  οι οποίες χωρίζονται από έναν μικρό βράχο στη μέση. Πίσω από την παραλία υπάρχουν κάποια δέντρα τα οποία δημιουργούν παχιά σκιά. Όταν φτάσεις η παραλία θα σε εντυπωσιάσει καθώς έχει χοντρή καφέ άμμο και τα νερά είναι συνήθως ήρεμα.

Όμως η θάλασσα βαθαίνει απότομα μόλις λίγα μέτρα μετά την ακτή, και είναι επικίνδυνη συνήθως για τα μικρά παιδιά.

Καρύδι

Η παραλία Καρύδι είναι η πιο γνωστή παραλία στην περιοχή της Βουρβουρούς και βρίσκεται στο βόρειο άκρο της. Θυμίζει πολύ την παραλία πορτοκάλι. Είναι επισκέψημη από οικογένειες με μικρά παιδιά, επειδή τα νερά της είναι ρηχά.

Για αυτό τον λόγο την επισκέπτεται πολύς κόσμος το καλοκαίρι. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη αλλά τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει καντίνα με ποτά και σνακ.

Το περιβάλλον της απαρτίζεται από ανοιχτόχρωμη αμμουδιά, γαλαζοπράσινα νερά και από βράχους με διάφορα σχήματα.

Όταν φτάσετε θα μπορέσετε να σταθμεύσετε το αυτοκίνητο καθώς υπάρχει αρκετός χώρος με δέντρα τα οποία δημιουργούν σκιά.

(Visited 1113 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει