Χαλκιδική: Οι καλύτερες παραλίες της Σιθωνίας

Η Χαλκιδική είναι ένας από τους πιο όμορφους τουριστικούς προορισμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα, προσφέροντας στον επισκέπτη πλειάδα επιλογών. Σε κοντινή απόσταση από τη Θεσσαλονίκη, μαγεύει όχι μόνο τους κατοίκους της συμπρωτεύουσας που αποζητούν μία σύντομη απόδραση στις μαγευτικές της παραλίες, αλλά και ταξιδιώτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Η Σιθωνία βρίσκεται στο δεύτερο από τα τρία «πόδια» που σχηματίζει η ακτογραμμή της Χαλκιδικής, και σαγηνεύει τους επισκέπτες με τις δαντελένιες παραλίες της και τα γαλαζοπράσινα νερά που παραπέμπουν σε σκηνικό εξωτικών νησιών.

Καβουρότρυπες

Οι Καβουρότρυπες βρίσκονται 23 χιλιόμετρα νότια της Βουρβουρούς. Σε εκείνο το σημείο υπάρχει ένα σύμπλεγμα από πολλές και μικρές παραλίες το οποίο φτάνει τα 5 χιλιόμετρα.

Για να φτάσετε στις Καβουρότρυπες δεν υπάρχει επαρκής σήμανση, γι’ αυτό θα εστιάσετε την προσοχή σας πάνω στον κεντρικό δρόμο της Σιθωνίας στην πινακίδα “beach bar portokali” . Υπάρχουν και άλλες διαδρομές για να φτάσετε, αλλά είναι μέσα από δύσβατο χωματόδρομο.

Όταν φτάσετε στην παραλία, θα παρατηρήσετε τα πανέμορφα τιρκουάζ νερά με την εξωτική αμμουδιά. Το περιβάλλον της παραλίας εντυπωσιάζει τον ταξιδιώτη με τα διάφορα γλυπτά που ανώνυμοι καλλιτέχνες έχουν δημιουργήσει πάνω στους βράχους που βρίσκονται ολόγυρα.

Το οργανωμένο τμήμα της παραλίας είναι εκεί που βρίσκεται το beach bar Πορτοκάλι. Οι υπόλοιπες πλευρές της παραλίας είναι απομονωμένες και ερημικές.

Αρμενιστής

Ο Αρμενιστής βρίσκεται 20 χιλιόμετρα νότια από τη Βουρβουρού. Είναι μία παραλία με οργανωμένο camping 600 μέτρων. Όταν θα φτάσετε, θα παρατηρήσετε τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και την ψιλή άμμο που την περιβάλλει.

Για να κατευθυνθείτε προς την παραλία θα πρέπει να αφήσετε τον κεντρικό δρόμο της Σιθωνίας και να διασχίσετε το πυκνόφυτο δάσος το οποίο καλύπτει μία διαδρομή 400 περίπου μέτρων μέχρι την είσοδο του camping.

Η είσοδος ελέγχεται και υπάρχει περιορισμένος χρόνος για επίσκεψη στην παραλία. Με το πέρασμα του επιτρεπόμενου χρόνου θα πρέπει να αφήσετε την παραλία ή να πληρώσετε μια επιπλέον χρέωση.

Καλαμίτσι

Το Καλαμίτσι βρίσκεται 6 χιλιόμετρα από τη Συκιά Χαλκιδικής και απέχει 150 περίπου χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Είναι μια ήρεμη παραλία με όμορφη ψιλή άσπρη άμμο και πεντακάθαρα ανοιχτόχρωμα νερά. Περιβάλλεται από γκρίζα βράχια. Γύρω από την παραλία θα βρείτε εστιατόρια και ταβέρνες.

Αη Γιάννης

Ο Άη Γιάννης είναι από τις αγαπημένες παραλίες των επισκεπτών τα καλοκαίρια. Έχει κρυστάλλινα νερά, λευκόχρυση αμμουδιά και είναι οργανωμένη σε όλη την έκτασή της. Επίσης διαθέτει beach bar το οποίο έχει όλα τα απαραίτητα και με τη μουσική του φτιάχνει τη διάθεση των λουόμενων.

Λαγόμανδρα

H παραλία Λαγόμανδρα είναι κοντά στην περιοχή του Νέου Μαρμαρά. Το σημείο αυτό φημίζεται για τα πολλά εξοχικά σπίτια και τις βίλες που διατίθενται προς ενοικίαση στην περιοχή.

Η Λαγόμανδρα αποτελείται από δύο μικρές παραλίες οι οποίες χωρίζονται από
έναν μικρό βράχο στη μέση. Πίσω από την παραλία υπάρχουν κάποια δέντρα τα οποία δημιουργούν παχιά σκιά.

Όταν φτάσεις, η παραλία θα σε εντυπωσιάσει καθώς έχει χοντρή καφετιά άμμο και τα νερά της είναι συνήθως ήρεμα. Όμως η θάλασσα βαθαίνει απότομα μόλις λίγα μέτρα μετά την ακτή, και χρειάζεται επιτήρηση των μικρών παιδιών από τους γονείς τους.

Καρύδι

Η παραλία Καρύδι είναι η πιο γνωστή παραλία στην περιοχή της Βουρβουρούς και βρίσκεται στο βόρειο άκρο της. Θυμίζει πολύ την παραλία Πορτοκάλι.
Είναι επισκέψιμη από οικογένειες με μικρά παιδιά, επειδή τα νερά της είναι ρηχά.

Γι’ αυτό τον λόγο την επισκέπτεται πολύς κόσμος το καλοκαίρι. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη αλλά τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει καντίνα με ποτά και σνακ.

Το περιβάλλον της απαρτίζεται από ανοιχτόχρωμη αμμουδιά, γαλαζοπράσινα νερά και από βράχους σε διάφορα σχήματα. Όταν φτάσετε θα μπορέσετε να σταθμεύσετε το αυτοκίνητο, καθώς υπάρχει αρκετός χώρος με δέντρα τα οποία δημιουργούν σκιά.

(Visited 3593 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει