Γνωρίζοντας την Αττική

Γνωρίζοντας την Αττική
DSCN2199-minΑττική: Εκδρομή στην καλοκαιρινή Ραφήνα!
0

Αττική: Εκδρομή στην καλοκαιρινή Ραφήνα!

Αυτή τη φορά ταξιδεύουμε στην πόλη, στο λιμάνι της Ραφήνας και τις παραλίες της. Ψηλά, με το λιμάνι από κάτω και το Αιγαίο στον ορίζοντα είναι σαν να σου λέει «πάρε φόρα και βούτα», μόλις λίγα χιλιόμετρα από την Αθήνα!
mouseio2mouseio-artou-varnava-1-minΑττική: Στον Βαρνάβα για μουσείο ψωμιού και μοχίτο
0

Αττική: Στον Βαρνάβα για μουσείο ψωμιού και μοχίτο

Αν είστε κάτοικος Αθηνών και θέλετε να κάνετε μια εκδρομή σε ένα πολύ κοντινό μέρος που να συνδυάζει βουνό και θάλασσα, υπάρχει πρόταση: Ο Βαρνάβας ! Αγαπημένος προορισμός των Αθηναίων, μόλις 35 χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας.
_SIK1469_smallΣΑΛΑΜΙΝΑ (επ.2) | Περιήγηση στα μνημεία και στο φάρο
1

Σαλαμίνα (επ.2) | Περιήγηση στα μνημεία και στο φάρο

Για τη συνέχεια της περιήγησής μου στη Σαλαμίνα, έβαλα στόχο να αφήσω τα Παλούκια στη θέση τους και να κατευθυνθώ προς την πολύπαθη Κυνοσούρα, (ή Κυνόσουρα, «ουρά σκύλου» δηλαδή) όπου έλαβε χώρα η ιστορική ναυμαχία, πριν κατηφορίσω νότια προς τα Σελήνια και τις Κολώνες. 
ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΙΑΝΤΙΟΑττική | Μια επίσκεψη στην Σαλαμίνα  – Μέρος 1ο
2

Σαλαμίνα (επ.1) Μια πρώτη επίσκεψη

Για να προσεγγίσω την Σαλαμίνα πρέπει να κατέβω στο Πέραμα. Μέσα σε 45 λεπτά περίπου με κανονική κίνηση φτάνω στο πορθμείο. Το πέρασμα από το Πέραμα στα Παλούκια -το πολυσύχναστο λιμάνι της Σαλαμίνας- διαρκεί περίπου 15 λεπτά ενώ η γραμμή λειτουργεί όλο το 24ωρο.
Αττική | Το Mουσείο Aυτοκινήτου & η Σκάλα Ωρωπού
1

Αττική | Το Mουσείο Aυτοκινήτου & η Σκάλα Ωρωπού

Κι αυτή η εκδρομή μας πάει στο Ωρωπό! Αυτήν την φορά όμως πάμε για να εξερευνήσουμε το Μουσείο «Φαέθων», να ρίξουμε μια ματιά στο πώς είναι σήμερα οι Φυλακές Ωρωπού, και να χαζέψουμε το ηλιοβασίλεμα από την Σκάλα Ωρωπού. Φύγαμε!