Χορός: Ivan Vasiliev & The All Starsrussian Gala

O Ivan Vasiliev στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Είναι κάποιες στιγμές που βλέποντας ένα θέαμα λέμε ευτυχώς που τα είδα και αυτό στην ζωή μου!

Τι παρουσιάζεται

Ο Ivan Vasiliev, ο μεγαλύτερος χορευτής του κόσμου, ενώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στις 20 και 21 Μαΐου τους κορυφαίους σολίστες των Μπαλέτων Μπολσόι και Μαριίνσκι και ηγείται αυτής της πανδαισίας κλασικού χορού που είναι το All Stars Russian Gala.

Το νέο ίνδαλμα της Ρωσίας, ο Mikhail Lobukhin, ο διάσημος Ruslan Skvortsov, η παρτενέρ του Vasiliev Kristina Kretova, αλλά και η φημισμένη Nina Kaptsova θα ζωντανέψουν μπροστά στα μάτια μας τον θρύλο των Μπολσόι. Την ίδια στιγμή, τη μαγεία των Μαρίνσκι θα φέρουν επί σκηνής οι πρίμα μπαλαρίνες Oksana Skorik, Elena Yevseyeva, Ekaterina Osmolkina και οι πρώτοι χορευτές Yevgeniy Ivanchenko και Leonid Sarafanov.

Τ θέαμα των υπερταλαντούχων χορευτών, που χειροκροτήθηκαν από εκστασιασμένους θεατές, στη Μετροπόλιταν Όπερα, στη Σκάλα του Μιλάνου, στις Όπερες του Παρισιού και του Λονδίνου, δεν χωρά σε λόγια: Η ποιότητα του κλασικού χορού είναι φτιαγμένη από την παράλληλη πορεία στο χρόνο αυτών των δύο διάσημων Ρωσικών μπαλέτων, των Μπολσόι και των Μαριίνσκι. Των δύο μεγαλύτερων ίσως χορευτικών παραδόσεων στον κόσμο.

Θα παρουσιάσουν χορογραφίες από τα σπουδαιότερα έργα στην ιστορία του κλασσικού χορού. Λίμνη των Κύκνων,  Ζιζέλ, Κουρσάρος, Σπάρτακος, Ωραία Κοιμωμένη, Ρωμαίος και Ιουλιέτα.

Το ελληνικό κοινό θα έχει την τύχη να δει για πρώτη φορά αυτή τη σύμπραξη, μία λαμπερή στιγμή στην ιστορία του κλασικού χορού, μία ανεπανάληπτη σκηνική εμπειρία για τον κάθε θεατή.

Όταν μιλάμε γι’ αυτά τα τρία θρυλικά ονόματα: Ιβάν Βασίλιεφ – Μπολσόι – Μαριίνσκι, έρχεται αυτόματα στο μυαλό το δίλημμα: Θα υπάρξει ποτέ ξανά η ευκαιρία; Θα ξαναβρεθούν άραγε μαζί;

Πληροφορίες

Σάββατο 20 & Κυριακή 21 Μαΐου, ώρα 20:30.

Τιμές εισιτηρίων: Φοιτητές, μαθητές και άνεργοι € 32 (στην Γ’ Ζώνη), Ζώνη Γ’ € 40, Ζώνη Β’ € 60, Ζώνη Α’ € 80, Διακεκριμένη Ζώνη’ € 100.

Προπώληση εισιτηρίων: Στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής, στο εκδοτήριο,  Ομήρου 8, Κολωνάκι, στο www.megaron.gr  και στο τηλ.  210 7282333

(Visited 188 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει