Κύπρος: H παραλία με τους φοίνικες που σε καθηλώνει

Αμμουδερή με κρυστάλλινα και ήρεμα νερά

Οι παραλίες είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους φημίζεται η Κύπρος. Απλωμένες, αμμουδερές και πεντακάθαρες, πολλές από αυτές έχουν Γαλάζια Σημαία και αποτελούν πόλο έλξης κάθε χρόνο. Μια από αυτές είναι μια μεγάλη παραλία γεμάτη φοινικόδεντρα. Ο λόγος για τις Φοινικούδες.

H παραλία με τους φοίνικες που σε καθηλώνει

Ο πιο διάσημος παραλιακός δρόμος της Λάρνακας, οι Φοινικούδες, είναι μήκους 600 μέτρων και συνδυάζει παραλία, ψυχαγωγία και πολιτισμό. Αυτό που θα αντικρίσεις με την πρώτη ματιά είναι ευθυγραμμισμένα φοινικόδεντρα είναι φυτεμένα κατά μήκος του παραλιακού δρόμου. Μια παραλία όνειρο από αυτές που πιθανόν έχεις δει σε ταινίες και έχεις ζηλέψει κάποιες φορές.

Expand player

Η άμμος είναι ψιλή και θα τη βρεις σε διάφορες αποχρώσεις του καφέ και του μπεζ. Τα νερά στις Φοινικούδες είναι καθαρά, ρηχά και πάντα ήρεμα. Ό, τι πρέπει δηλαδή για οικογένειες με παιδιά. Από τη μία πλευρά είναι η μαρίνα με την αποβάθρα της και το ψαρολίμανο και από την άλλη το Μεσαιωνικό Κάστρο. Πρόκειται για μια πολύ οργανωμένη παραλία που δε σου λείψει τίποτα αν την επισκεφθείς.

Οι επισκέπτες συνήθως κάνουν θαλάσσιες εξερευνήσεις όπως ταξίδια για ψάρεμα, μικρές κρουαζιέρες και καταδύσεις. Όλα αυτά ξεκινώντας από την αποβάθρα της Μαρίνας της Λάρνακας, που βρίσκεται στην αρχή του παραλιακού δρόμου των Φοινικούδων.

Η πρόσβαση είναι εύκολη με τα πόδια, το ποδήλατο, το λεωφορείο ή το αυτοκίνητο, με αρκετούς δημοτικούς και ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης που εξυπηρετούν την ευρύτερη περιοχή. Υπάρχουν πολλές είσοδοι στο παραλιακό μέτωπο με πεζοδρόμια και πεζόδρομους που οδηγούν στην παραλία και τα διάφορα κέντρα.

Επίσης στις Φοινικούδες υπάρχει η πλατεία Ευρώπης η οποία πήρε το όνομά της από την Ενωμένη Ευρώπη. Στην πλατεία Ευρώπης περιλαμβάνονται μερικά από τα πιο αξιόλογα αρχιτεκτονικά δείγματα της αγγλοκρατίας του 1881.

Το σίγουρο είναι ότι η συγκεκριμένη παραλία αποτελεί σήμα κατατεθέν της περιοχής αλλά και της Κύπρου γενικότερα. Το χαρακτηριστικό της, βέβαια, οι εντυπωσιακοί φοίνικες που σε παραπέμπουν σε μέρη εξωτικά…

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: booking.com

Κύπρος: Η παραλία που θεωρείται μία από τις καλύτερες του κόσμου