Το μικροσκοπικό νησί του Ιονίου με τα διάφανα νερά

Ή αλλιώς ένας λιλιπούτειος παράδεισος στην Ελλάδα

Το μικροσκοπικό νησί του Ιονίου με τα διάφανα νερά1

Το Ιόνιο φημίζεται για τα πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά του που σε ορισμένα σημεία μοιάζουν με πισίνας. Στην τελειότερη, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, εκδοχή τους τα νερά αυτά τα συναντάς σε ένα μικροσκοπικό νησί του Ιονίου. Εκεί που τα νερά είναι διάφανα και το σκηνικό εξωτικό. Σαν να είσαι σε παραλίες της Καραϊβικής. Οι Αντίπαξοι είναι ο ορισμός του εξωτικού νησιού στην Ελλάδα, με παραλίες όνειρο. Εκεί θα δεις πράσινα και τιρκουάζ νερά, λευκή άμμο και ψιλό βότσαλο. Το παραδεισένιο σκηνικό συμπληρώνουν τα υπέροχα καταπράσινα τοπία με τη βλάστηση που φτάνει μέχρι το νερό.

Αντίπαξοι, το μικροσκοπικό νησί του Ιονίου με τα διάφανα νερά

Οι Αντίπαξοι βρίσκονται πολύ κοντά στο λιμάνι του Γάιου, των Παξών οπότε πετάγεσαι στο πι και φι. Είναι ένα ξεχωριστό μικρό νησάκι που έχει πολυφωτογραφηθεί για τις παραλίες του. Αυτές που του έχουν δώσει τον χαρακτηρισμό της ελληνικής γαλάζιας λίμνης. Οι ντόπιοι το αποκαλούν Αντιπάξοι ή μερικές φορές το λένε Αντίπαξοι. Προσοχή! Μην το πεις ποτέ Αντιπαξοί.

Expand player

Το νησί είναι καταπράσινο από χαμηλή βλάστηση, κυπαρίσσια, κέδρους, πεύκα και σε ορισμένα σημεία κουκουναριές, που ξεχωρίζουν με το ύψος και τον όγκο τους. Εκεί θα δεις ακόμη και αμπελώνες που έχουν κάνει το νησί να φημίζεται εδώ και πολλά χρόνια για το κρασί του. Τα αντιπαξιώτικα κρασιά, έχουν μια ιδιαιτερότητα στην γεύση και είναι περιζήτητα καθότι η παραγωγή είναι σχετικά μικρή.

Οι εξωτικές παραλίες στους Αντίπαξους

Σίγουρα έχεις δει τις παραλίες που έχει αυτό το μικροσκοπικό νησί του Ιονίου σε διάφορες φωτογραφίες. Τα διάφανα νερά τους δεν περνούν απαρατήρητα. Η μία παραλία είναι το Βουτούμι. Μαγευτική παραλία με εξωτική ομορφιά που έχει μπει ουκ ολίγες φορές σε λίστες με τις ωραιότερες του κόσμου. Και όχι άδικα αν αναλογιστεί κανείς ότι το πράσινο φτάνει μέχρι την άκρη της θάλασσας. Αποτελεί στέκι όσων οργώνουν τα νησιά με σκάφη καθώς φτάνουν για να βουτήξουν στα μοναδικού χρώματος νερά της. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το Βουτούμι παίρνει την όψη μιας εξωτικής παραλίας του εξωτερικού.

Η δεύτερη φημισμένη παραλία είναι η Βρίκα. Θα την ανακαλύψεις στην αγκαλιά ενός όρμου, όπου και εδώ η βλάστηση φτάνει μέχρι την άκρη της θάλασσας. Λευκά βότσαλα, άμμος και καθαρά νερά συνθέτουν και εδώ μια εικόνα εξωτική. Στην παραλία και σε κοντινή απόσταση, θα βρείτε μια-δυο ταβέρνες με καλό φαγητό και υπέροχη θέα.

Η εμπειρία του να κολυμπάς σε τέτοια νερά είναι μοναδική και θα το καταλάβεις με το που πατήσεις το πόδι σου εκεί. Αποκλείεται να μην υποσχεθείς πως κάποια στιγμή θα επιστρέψεις. Οι Αντίπαξοι είναι το μικροσκοπικό νησί του Ιονίου που θα σου κλέψει την καρδιά…

Η εξωτική Λίμνη Βουλιαγμένης με την παλίρροια και τα τιρκουάζ νερά