Αστερόκοσμος: Το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο σαν παραμύθι στη Θεσσαλονίκη

Ένας κόσμος γεμάτος παιχνίδια και χρυσόσκονη

Όλη η Ελλάδα προετοιμάζεται για τον ερχομό του 2020 και βρίσκεται σε εορταστικούς ρυθμούς. Δε θα μπορούσε να μην ισχύει το ίδιο και για τη Θεσσαλονίκη. Ο Αστερόκοσμος που άνοιξε τις πόρτες του στις 7/12 περιμένει μικρούς και μεγάλους για ένα ταξίδι στον παραμυθένιο κόσμο των Χριστουγέννων. Ένα θεματικό πάρκο πολύ μεγάλης έκτασης που προσελκύει επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.

Τι θα δεις και τι θα κάνεις

Ο Αστερόκοσμος που φιλοξενείται στη ΔΕΘ έχει όλα όσα θέλει να δει ένα παιδί σε ένα χριστουγεννιάτικο Πάρκο. Το Σπίτι του Αη Βασίλη και το ταχυδρομείο του, βέβαια, είναι στην πρώτη προτίμηση. Τα παιδιά φωτογραφίζονται με τον Άγιο Βασίλη και του αφήνουν το γράμμα τους λέγοντάς του τι θέλει να τους φέρει. Στο «Ξωτικόσπιτο» έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν χειροτεχνίες και χριστουγεννιάτικα στολίδια τα οποία μπορούν να πάρουν μαζί τους. Έμπειροι παιδαγωγοί βρίσκονται στο σπιτάκι ζωγραφικής προσώπου. Είναι εκεί για να μετατρέψουν τους μικρούς επισκέπτες σε ταρανδάκια, ξωτικά και ελατάκια!

Expand player

Στο χώρο των 23.000 τ.μ. εντός της ΔΕΘ, θα βρεις επίσης δεκάδες άλλα παιχνίδια και φυσικά τρενάκι για βόλτα. Κάθε μέρα το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεατρικά δρώμενα, θέατρο σκιών και μουσικές παραστάσεις. Θα βρεις επίσης λούνα παρκ, δύο παγοδρόμια και πολλά παιχνίδια δράσης.

Πήλιο: Γιατί πρέπει να φας στην ταβέρνα Τα 5Φ

Αστερόκοσμος: Πού θα βρεις τι;

Ο Αστερόκοσμος, στο περίπτερο 13 έχει δύο πίστες παγοδρομίου, συγκρουόμενα αυτοκινητάκια και τραμπολίνο. Επίσης, οι μικροί επισκέπτες μπορούν να καλπάσουν στα Ταυράκια ενώ τα στριφογυριστά φλυτζάνια ανεβάζουν Χριστουγεννιάτικη διάθεση. Στο περίπτερο 14 βρίσκεται η κούνια – δράκος, τα ιπτάμενα καρτούν και το ηλεκτροκίνητο τρένο της χαράς. Στο περίπτερο 15 είναι η διάσημη Brucomela και το Καρουζέλ.

Τιμές εισιτηρίων: Το εισιτήριο γενικής εισόδου 7 ευρώ ισχύει για όλα τα θεάματα, τα events και τους χώρους του Αστερόκοσμου.

Ισχύει επιπλέον χρέωση στα παιχνίδια: UFO 1 ευρώ, Musik Express 1 ευρώ.

Δωρεάν Είσοδος : Παιδιά έως 1 μέτρο ύψος, ΑΜΕΑ και 1 συνοδός

Πηγή φωτογραφιών: asterocosmos.gr

Κοιλάδα των Τεμπών: Η στάση που επιβάλλεται να κάνεις