Η τεχνητή λίμνη που μοιάζει με λαβύρινθο… στη φύση

Παραμυθένιο σκηνικό σε μια λίμνη καθρέφτη...

Τρεχούμενα νερά, ατελείωτα λιβάδια και πυκνό δάσος. Αυτό είναι το γενικό πλαίσιο του σκηνικού που θα συναντήσεις σε αυτή τη γωνιά της Ελλάδας στην Ήπειρο. Ο λόγος για την τεχνητή λίμνη Πηγών Αώου. Ένα μαγευτικό και αλπικό τοπίο που σπάνια συναντάς στην Ελλάδα και όπως είναι φυσικό σε καθηλώνει. Και παρά το γεγονός ότι αποτελεί μια τεχνητή λίμνη, η τοποθεσία στην οποία βρίσκεται είναι εκείνη που την κάνει να ξεχωρίζει. Μια λίμνη στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στο Μέτσοβο, σε ένα άκρως ορεινό περιβάλλον. Μια από τις πιο εντυπωσιακές ελληνικές λίμνες…

Λίμνη Μουτσάλια: Ο μυστικός τόπος στο βουνό

Η τεχνητή λίμνη που μοιάζει με λαβύρινθο… στη φύση

Η τεχνητή λίμνη των πηγών του ποταμού Αώου βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά από το Μέτσοβο, σε μια εκπληκτική τοποθεσία σε υψόμετρο 1.350 μέτρων. Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι στην πραγματικότητα αποτελεί τη μεγαλύτερη ορεινή λίμνη σε ολόκληρη την Ελλάδα. Μόλις φτάσαμε για πρώτη φορά εκεί, οι εικόνες που αντικρίσαμε εκεί ήταν πολύ πιο εντυπωσιακές από ό,τι φανταζόμασταν. Και παρόλο που χρειάζονται περίοπου έξι ώρες από την Αθήνα για να βρεθείς εκεί, ολόκληρη η περιοχή σε αποζημιώνει και δίνεις υπόσχεση να επιστρέψεις σύντομα. Εκεί γίνεσαι ένα με τη φύση και αντιλαμβάνεσαι πόσο σημασία έχει τελικά και το ταξίδι και ο προορισμός.

Περπατώντας γύρω από τη λίμνη στην περιοχή θα συναντήσεις πανέμορφα πυκνά δάση οξιάς στα οποία μπορείς να κάνεις τη δική σου εξερεύνηση. Και να καταλήγεις πάντα στη λίμνη καθρέφτη. Στη λίμνη του παραμυθιού όπως αρέσει στους ντόπιους να την αποκαλούν. Δεν είναι άδικα μια από τις πιο εντυπωσιακές ορεινές ελληνικές λίμνες. Η περιοχή μοιάζει πραγματικά με έναν λαβύρινθο μέσα στη φύση στον οποίο χαίρεσαι να χάνεσαι. Γιατί πάντα ανακαλύπτεις ένα καινούριο μοναδικό σκηνικό.

Η ιστορία της λίμνης των Πηγών Αώου

Η λίμνη των Πηγών Αώου δημιουργήθηκε το 1987 και είχε ως σκοπό την παραγωγή ενέργειας. Ωστόσο, τελικά η τεχνητή αυτή λίμνη «έδεσε» αρμονικά με το φυσικό τοπίο γύρω της και έκανε τους πάντες να συζητούν για την ομορφιά αυτού του αξιοθέατου. Η λίμνη Πηγών Αώου βρίσκεται ανάμεσα στη Βάλια Κάλντα και το Πάρκο Βίκου- Αώου. Για να δεις περισσότερα για τη Βάλια Κάλντα και την ομορφιά της περιοχής, μπορείς να πατήσεις ΕΔΩ.

Η μοναδική φυσική ομορφιά των βουνών, των λιβαδιών αλλά και τα φιόρδ της λίμνης συνθέτουν ένα ιδιαίτερο παζλ και δημιουργούν εικόνες που δύσκολα μπορεί να ξεχάσει κανείς.

Πάρτε μια γεύση από το κανάλι Up Drones που δείχνει την περιοχή από ψηλά…

Διαβάστε επίσης:

Πέντε παγκάκια που σου φέρνουν την ομορφιά της Ελλάδας στα πόδια σου

Τα ελληνικά χωριά – φαντάσματα και γιατί εγκαταλείφθηκαν

Το μεγαλειώδες φρούριο της Ελλάδας και ο θρύλος με τον δράκο