Άγιος Μηνάς: Η παραλία με τα ζεστά και κρυστάλλινα νερά κοντά στην Αττική

Ιδανική επιλογή για ένα διήμερο

Άγιος Μηνάς: Η παραλία με τα ζεστά και κρυστάλλινα νερά κοντά στην Αττική

Σε απόσταση 2,5 ωρών από την Αθήνα μπορείς να βρεις παραλίες που σε κάνουν να νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε κάποιο μακρινό νησί. Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο Άγιος Μηνάς. Μια παραλία ήσυχη και όσο απομονωμένη τη θες για τα μπάνια του φθινοπώρου. Η παραλία Άγιος Μηνάς βρίσκεται κοντά στο Γαλαξίδι και αποτελεί μια ιδανική αμμουδιά αν θες να περάσεις ένα διήμερο στην περιοχή. Τα νερά είναι κρυστάλλινα και ζεστά και θα απολαύσεις όσες βουτιές κι αν κάνεις εκεί.

Άγιος Μηνάς: Η παραλία με τα ζεστά και κρυστάλλινα νερά κοντά στην Αττική

Ο Άγιος Μηνάς είναι μια μικρή και καθαρή παραλία με γαλάζια και κρυστάλλινα νερά και ιδιαίτερα ζεστά. Το φθινόπωρο αποτελεί την ιδανική εποχή αν θες να απολαύσεις τα ζεστά νερά της συγκεκριμένης παραλίας ενώ τότε θα βρεις και λιγότερο κόσμο.

Expand player

Η παραλία Άγιος Μηνάς είναι βοτσαλωτή αλλά περπατιέται εύκολα και μέσα χωρίς να φοράς ειδικά παπούτσια. Δεν πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία αλλά θα βρεις κάποιες ομπρέλες αν θες να απολαύσεις τον ίσκιο τους. Σε κάθε περίπτωση μπορείς να έχεις μαζί σου τον δικό σου εξοπλισμό και να τον στήσεις όπου θες. Θα βρεις σίγουρα μια γωνιά που να σε εμπνέει και θα μείνεις εκεί ίσως και μέχρι το ηλιοβασίλεμα. Υπάρχει μια καντίνα εκεί κοντά για οτιδήποτε χρειαστείς αν παραμείνεις πολλές ώρες.

Θα κάνεις μπάνιο σε ρηχά νερά και σε ένα ήσυχο περιβάλλον που θα σε κερδίσει από την πρώτη στιγμή. Το σίγουρο είναι ότι δε θα πας μόνο μια φορά.

Πώς θα πας στην παραλία του Αγίου Μηνά

Ξεκινώντας από το κέντρο της Αθήνας, θα χρειαστείς λιγότερο από 2,5 ώρες για να φτάσεις στην παραλία του Αγίου Μηνά. Μπορείς να δεις ΕΔΩ πού ακριβώς βρίσκεται και πώς θα την προσεγγίσεις. Εύκολο είναι και το παρκάρισμα οποιαδήποτε μέρα κι αν πας, ακόμη και τα σαββατοκύριακα.

Απόδραση στο Γαλαξίδι

Πηγή φωτογραφίας: Google Maps

Το σίγουρο είναι πώς το γραφικό αυτό παραθαλάσσιο χωριό δε θα σε απογοητεύσει και δε θα χρειαστεί να ξοδέψεις και μια περιουσία. Για βενζίνη υπολόγισε περίπου 40 ευρώ πήγαινε-έλα, για δίκλινο δωμάτιο 35-40 ευρώ ενώ θα φας σαν άρχοντας με 12 ευρώ το άτομο σε πολλά μαγαζιά της περιοχής.

Η ιστορική περιοχή του Γαλαξιδίου έχει σαν καμάρι της επίσης και τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου αλλά και το Παλιό Σχολείο. Κάνοντας μια βόλτα και ρωτώντας του ντόπιους θα ανακαλύψεις και άλλα μυστικά της περιοχής που θα σε γοητεύσουν.

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: Google Maps

Διαβάστε επίσης:

Αρχάμπολη: Η αινιγματική ελληνική πόλη και ο θρύλος της εξαφάνισής της

Καμένη Χώρα: Το ελληνικό χωριό που χτίστηκε… πάνω στη λάβα