Τα Κουφονήσια και οι εξωτικές παραλίες τους

Γαλαζοπράσινα νερά και χρυσαφένια άμμος που σου μένει αξέχαστη

Όταν ταξιδεύεις στις Κυκλάδες, συχνά νομίζεις ότι είσαι σε κάποιον εξωτικό προορισμό μακριά από την Ελλάδα. Και σίγουρα υπάρχουν νησιά που ξεχωρίζουν για τις παραλίες τους, την καθαρότητα των νερών και την χρυσή άμμο. Τα Κουφονήσια είναι ο προορισμός που θα βρεις παραλίες με κρυστάλλινα νερά και θα τις θυμάσαι όταν θα φύγεις μία προς μία. Τα Κουφονήσια και οι εξωτικές παραλίες τους ξεχωρίζουν όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο.

Αποτελούν μέρος των Μικρών Κυκλάδων και ανήκουν στον Δήμο της Νάξου. Παρ΄ όλα αυτά, είναι ένας άλλος κόσμος. Πηγαίνοντας στα Κουφονήσια, ανακαλύπτεις έναν άλλο τρόπο διακοπών. Εκεί είναι που ξεχνάς τις υποχρεώσεις και τα “πρέπει” και παραδίνεσαι στο μεγαλοπρέπεια της απλότητας.

Expand player

Τα Κουφονήσια διαφέρουν γιατί συνδυάζουν την άγρια, ακατέργαστη ομορφιά που απλώνεται ολόγυρά σου, με την ηρεμία και γαλήνη που αισθάνεσαι κοιτώντας τα διάσπαρτα λευκά σπιτάκια και τα γαλάζια νερά. Ειδικά οι παραλίες είναι ίσως ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο πρέπει να επισκεφθείς τα Κουφονήσια.

Φοίνικας

Η παραλία Φοίνικας είναι η πρώτη παραλία που θα συναντήσει κάποιος αν ακολουθήσει το παραλιακό μονοπάτι του νησιού. Απέχει περίπου 3 χιλιόμετρα από την Χώρα. Έχει μεγάλη έκταση με χρυσή αμμουδιά και γαλάζια νερά. Συγκεντρώνει αρκετό κόσμο και είναι κατάλληλη για οικογένειες. Μια παραλία σκέτο όνειρο…

Παραλία  Αμμος

Η παραλία Άμμος είναι η παραλία της Χώρας, μια από τις μεγαλύτερες του νησιού, κοντά στο λιμάνι. Είναι περισσότερο οργανωμένη από τις υπόλοιπες στο Άνω Κουφονήσι. Έχει υπέροχη αμμουδιά, διάφανα τιρκουάζ νερά και πολλά μαγαζάκια γύρω της. Είναι κατάλληλη για οικογένειες και νέους.

Πορί

Το Πορί είναι η μεγαλύτερη και η πιο όμορφη παραλία στο Άνω Κουφονήσι. Δεν είναι οργανωμένη. Είναι η πιο απόμακρη παραλία, σε απόσταση περίπου έξι χιλιομέτρων από τη Χώρα. Ο δρόμος είναι καλός καθώς είναι από άσφαλτο. Όταν την επισκεφτείς θα τη συγκρίνεις με τις εξωτικές παραλίες της Καραϊβικής. Το περιβάλλον είναι μαγευτικό καθώς έχει ρηχή θάλασσα με τιρκουάζ νερά και ψιλή χρυσαφένια άμμο. Όταν ο καιρός το επιτρέπει και έχει αέρα, η περιοχή μαζεύει πολλούς σέρφερς. Γύρω από την παραλία υπάρχουν 2 beach bars τα οποία παρέχουν σνακ και δροσερά ποτά για να ευχαριστηθείτε το μπάνιο σας.

Ιταλίδα

Η πιο γνωστή και μια από τις ομορφότερες παραλίες στο νησί. Απέχει περίπου 3 χιλιόμετρα από τη Χώρα και όπως λένε έχει τα πιο διάφανα νερά σε όλες τις Κυκλάδες. Φημίζεται λοιπόν για τα γαλαζοπράσινα νερά, αλλά και τη χρυσαφένια αμμουδιά της. Δεν είναι οργανωμένη παραλία. Στην αρχή της, θα βρείτε τη Μικρή Ιταλίδα η οποία είναι παραλία γυμνιστών. Η Ιταλίδα μπορεί να χαρακτηριστεί ήσυχη παραλία, παρόλο που τους καλοκαιρινούς μήνες την επισκέπτεται πολύς κόσμος.

Το Γάλα

Είναι μια ανοιχτή σπηλιά η οποία επικοινωνεί με τη θάλασσα μέσω ενός στενού διαύλου. Απέχει 3 χιλιόμετρα από τη Χώρα. Ονομάζεται Γάλα από τους αφρούς που δημιουργούν τα κύματα όταν μπαίνουν στο εσωτερικό της σπηλιάς. Εκεί μπορείτε να ακούσετε τον όμορφο ψίθυρο που κάνουν τα βότσαλα όταν τα παρασύρει το νερό. Η διαδρομή προς το Γάλα είναι σε ορισμένα σημεία δύσβατη, αλλά η εικόνα που θα αντικρύσετε μόλις φτάσετε στην παραλία, θα σας αποζημιώσει!

Πηγή φωτογραφιών: e-koufonisia.com

Διαβάστε επίσης: 

Μονή: Το ονειρεμένο νησί της Αττικής

Η φημισμένη και εντυπωσιακή Χύτρα της Ελλάδας

Exit mobile version