Ελληνικά νησιά: Η άγνωστη Αγριόμαντρα για ξεχωριστές βουτιές

Ελληνικά νησιά

Κάθε τόσο ανακαλύπτουμε και νέες ομορφιές της χώρας μας σε γωνιές που ούτε καν είχαμε φανταστεί. Μια από αυτές είναι η Αγριόμαντρα, μια νησίδα ξεχωριστή που σε προκαλεί και προσκαλεί για βουτιές. Μια άγνωστη σε πολλούς γωνιά που όμως αξίζει να γνωρίσεις αν βρεθείς για διακοπές στην Κρήτη καθώς βρίσκεται έξω από τη βόρεια ακτή της. Φτάνεις εκεί περνώντας μέσα από ένα φαράγγι αλλά όσο δύσκολη σου φαίνεται η πρόσβαση, τόσο όμορφη είναι η παραλία που θα συναντήσεις. Αν είσαι τυχερός, μπορεί να μην έχει πολύ κόσμο. Το σίγουρο είναι ότι θα σου αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Και μια διαφορετική εμπειρία.

Το ελληνικό νησί που έχει έρημο: Μοναδικό σε ολόκληρη την Ευρώπη!

Ελληνικά νησιά: Η άγνωστη Αγριόμαντρα για ξεχωριστές βουτιές

Η Αγριόμαντρα είναι μικρή σε έκταση αλλά η παραλία της αρκετά ελκυστική. Για να εντοπίσεις πού είναι, μπορείς να επισκεφθείς τους χάρτες της Google. Είναι κοντά στο Καβούσι της Ιεράπετρας. Η Αγριόμαντρα είναι μια γενικώς έρημη και απάνεμη παραλία. Σπάνια θα δεις αέρα στην παραλία της μικρής νησίδας Αγριόμαντρα.

Expand player

Φαντάσου το σκηνικό ως εξής: Κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά και ένα επιβλητικό τοπίο τριγύρω. Και έπειτα μια ηρεμία και μια γαλήνη που κάνει το σημείο να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες τουριστικές περιοχές της Κρήτης. Και είναι ένα μέρος στην Κρήτη που αν δεν το γνωρίζεις δεν το εντοπίζεις εύκολα. Αν το βρεις πάντως θα καταλάβεις ότι έκανες μια πολύ καλή επιλογή για μπάνιο και ψάρεμα.

Ελληνικά νησιά: Διακοπές στην Κρήτη που τα έχει όλα

Η Αγριόμαντρα είναι μόνο μια μικρή γωνιά της Κρήτης που θα σε εντυπωσιάσει. Ολόκληρο το νησί όμως είναι γεμάτο ομορφιές αλλά και ιστορικά αξιοθέατα. Αν βρεθείς εκεί μην παραλείψεις να επισκεφθείς το πολύχρωμο χωριό στην Κρήτη που έχει μπει σε λίστα με τα ωραιότερα της Ελλάδας. Όπως επίσης και τα Δώματα, τη μαγευτική παραλία της Κρήτης που πας μόνο με βάρκα. Αυτό που επίσης δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό είναι ο Κουλές Απτέρας, το φρούριο δίπλα στο χωριό – φάντασμα της Κρήτης.

Εκτός από την Αγριόμαντρα, αυτό που μας έχει εντυπωσιάσει στην Κρήτη είναι επίσης
ότι εκεί βρίσκεται το Φαράγγι των Νεκρών με την ιδιαίτερη ιστορία του. Αξίζει να την γνωρίσεις…

Ταξίδια στην Ελλάδα

Ξεχωριστές διακοπές: Το νησί των αντιθέσεων που σε καλεί να ζήσεις σαν ντόπιος

Το ελληνικό νησί που έχει ψηφιστεί ως καλύτερο και από τις Σεϋχέλλες

Τα Θαλασσινά Μετέωρα της Ελλάδας: Εκεί που έστηναν καρτέρι οι πειρατές 

Exit mobile version