Μια παραλία… Λιβάδι στην ξεχωριστή Φολέγανδρο

Η δημοφιλής παραλία που ξεχωρίζει στις Κυκλάδες

Μια παραλία… Λιβάδι στην ξεχωριστή Φολέγανδρο3

Η Φολέγανδρος είναι το νησί που επιλέγουν όσοι προτιμούν τις χαλαρές και όχι τόσο κοσμικές διακοπές. Το νησί που θα σου προσφέρει απλόχερα καθαρές παραλίες, όμορφα τοπία και φιλοξενία από τους κατοίκους. Εάν το επιλέξεις για τις καλοκαιρινές σου διακοπές θα εντυπωσιαστείς από το πόσα πολλά μπορείς να δεις σε ένα όχι τόσο δημοφιλές νησί του Αιγαίου. Η εναλλακτική Φολέγανδρος σε περιμένει να τις ανακαλύψεις. Και μαζί με αυτήν, η παραλία Λιβάδι.

Μια παραλία… Λιβάδι στη Φολέγανδρο

Μια από τις παραλίες που ξεχωρίζουν και υπερηφανεύεται η Φολέγανδρος είναι η παραλία Λιβάδι. Αν ξέρεις που είναι το λιμάνι τότε είσαι λιγότερο από πέντε χιλιόμετρα μακριά από το Λιβάδι. Γύρω της θα δεις αγρούς και περιβόλια και κάπως έτσι αντιλαμβάνεσαι ότι το όνομά της είναι κάτι παραπάνω από χαρακτηριστικό. Αν πας για κάμπινγκ στη Φολέγανδρο τότε θα πας κατευθείαν εκεί.

Είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού αλλά και στη λίστα με τις μεγαλύτερες. Έχει ψιλό βοτσαλάκι αλλά και αφράτη άμμο ενώ τα νερά είναι πεντακάθαρα και κρυστάλλινα. Είναι τόσο απλωμένη που δε θα νομίζεις ποτέ ότι έχει κόσμο. Εξάλλου η Φολέγανδρος δεν είναι το νησί με τον πολύ τουρισμό που θα σε κουράσει.

Η παραλία δεν διαθέτει οργάνωση επομένως καλό θα ήταν να την επισκεφθεις με το δικό σου εξοπλισμό ή μπορείς εναλλακτικά να αναζητήσεις δροσιά στα αρμυρίκια που βρίσκονται κατά μήκος της ακτής.

Η πρόσβαση στην παραλία είναι πολύ εύκολη οδικώς ή με τα πόδια από τον Καραβοστάσι.

Φολέγανδρος η ρομαντική και ανεξερεύνητη

Μεταξύ των νησιών του Αιγαίου και από τα πιο όμορφα των Κυκλάδων είναι η Φολέγανδρος. Ατο ανεξερεύνητο νησί με την ήπια τουριστική κίνηση. Το νησί που μπορεί να καμαρώνει για τις καθαρές παραλίες, τους φιλόξενους κατοίκους και τις ξεχωριστές γαστρονομικές προτάσεις του. Γιατί να αρνηθείς να κάνεις ένα τέτοιο ταξίδι;

Μην παραλείψεις να επισκεφθείς το Οικομουσείο της Φολέγανδρου. Είναι ένα ξεχωριστό μουσείο και το καταλαβαίνεις πριν καν μπεις μέσα. Οι τοίχοι έχουν ενωθεί με ξερολιθιά, δηλαδή χωρίς συνδετικό υλικό. Τότε οι μάστορες διάλεγαν την σωστή πέτρα και ήξεραν να δένουν τις μεγάλες και τις μικρές μεταξύ τους. Ήταν μια τέχνη που την κατείχαν πολλοί.

Ετοιμάσου για τις διαφορετικές διακοπές της ζωής σου… Το Λιβάδι και η Φολέγανδρος σε περιμένουν!
Πηγή φωτογραφιών: folegandros.gr
Η άγνωστη πρωτεύουσα της Σαντορίνης που σήμερα δεν υπάρχει
Exit mobile version