Λευκάδα: Παραλία Μύλος… σαν Χαβάη

Μια από τις πιο συγκλονιστικές παραλίες της Ελλάδας

Λευκάδα: Παραλία Μύλος… σαν Χαβάη1

Η Λευκάδα έχει πολλά χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει όχι μόνο στο Ιόνιο αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Αρχικά είναι ένα νησί που δεν χρειάζεσαι πλοίο για να πας. Περνάς από την υποθαλάσσια γέφυρα και έπειτα μέσα σε λίγα λεπτά βρίσκεσαι σε αυτό το όμορφο νησί του Ιονίου. Το άλλο χαρακτηριστικό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι διαθέτει μερικές από τις ομορφότερες παραλίες όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρου του κόσμου. Εκεί θα συναντήσεις γαλάζια νερά που μοιάζουν με κάποιο εξωτικό προορισμό. Εκεί βρίσκεται, λοιπόν, και η παραλία Μύλος που έχει κάτι από Χαβάη.

Και μπορεί το Πόρτο Κατσίκι και οι Εγκρεμνοί να είναι δύο από τις πιο φημισμένες του νησιού, αλλά ο Μύλος έχει τη δική του ομορφιά που καθηλώνει όποιον βρεθεί εκεί.

Expand player

Παραλία Μύλος… σαν Χαβάη

Η παραλία Μύλος βρίσκεται στην δυτική πλευρά του νησιού και συγκαταλέγεται μέσα στις καλύτερες παραλίες της Λευκάδας. Είναι κοντά με την παραλία Κάθισμα η οποία είναι η πιο κοσμοπολίτικη του νησιού. Στην πραγματικότητα, βρίσκεται ανάμεσα στις παραλίες Κάθισμα και Άγιος Νικήτας, και απέχει 13 χιλιόμετρα από τη πόλη της Λευκάδας. Πρόκειται για μία εξαιρετική παραλία μήκους 730 μέτρων και 80 μέτρα πλάτους. Το όνομα της δόθηκε από έναν παλιό ανεμόμυλο που βρίσκεται στο βάθος της παραλίας.

Τα γαλάζια νερά της παραλίας που αποκτούν ακόμη πιο έντονο χρώμα όταν έχει κύμα συνδυάζονται μια αμμουδιά καλυμμένη με χοντρή άμμο και λευκό βότσαλο. Αυτό το σκηνικό μαζί με τα κρυστάλλινά νερά που άλλοτε φαίνονται γαλαζοπράσινα σε μαγεύει! Πρόκειται για ένα επιβλητικό τοπίο που από ψηλά έχει γκρίζα βράχια χαρίζοντας μια αίσθηση μοναξιάς. Το ίδιο περίπου σκηνικό που θα συναντήσεις, επίσης, στις παραλίες Πόρτο Κατσίκι και Εγκρεμνούς. Στην τελευταία, βέβαια, η πρόσβαση από την ξηρά πλέον δεν είναι δυνατή οπότε μπορείς να απολαύσεις τα νερά μόνο με καραβάκι που σταματάει στα ανοιχτά της.

Η συγκεκριμένη παραλία δεν είναι απολύτως ιδανική για οικογένειες. Και αυτό γιατί θέλει προσοχή διότι η θάλασσα βαθαίνει απότομα και είναι λίγο επικίνδυνη για τους μικρούς κολυμβητές. Επιπλέον θα πρέπει να ξέρεις ότι η παραλία Μύλος δεν είναι οργανωμένη,  γι΄ αυτό πρέπει να  υπάρχει κατάλληλος εξοπλισμός, καθώς στην ακτή δεν υπάρχει καθόλου φυσική σκιά.

Πηγή φωτογραφίας: aromalefkadas.gr

Πώς θα φτάσεις στην παραλία Μύλος

Για να φτάσεις στην παραλία υπάρχουν δύο τρόποι αλλά ο ένας δεν είναι πάντα εφικτός. Μπορείς αρχικά να πας περπατώντας μέσα από ένα μονοπάτι. Μέσα από ένα γραφικό μονοπάτι, 650 μέτρων και διάρκειας 15-20 λεπτά, ανεβαίνει τον λόφο και χωρίζει τις δύο παραλίες, θα αντικρύσεις την παραλία Μύλος. Αν αποφασίσεις να πας με τα πόδια, θα πρέπει να ξεκινήσεις από τον κεντρικό πεζόδρομο στον Άγιο Νικήτα και να στρίψεις στο στενό αριστερά στα λίγα πρώτα μέτρα από την αρχή του πεζοδρόμου.

Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο αλλά μην το επιχειρήσεις μεσημέρι ή όταν έχει πολύ ζέστη. Θα σε κουράσει τόσο που μπορεί να μετανιώσεις, ενώ δεν πρέπει, για την παραλία που επέλεξες. Ο δεύτερος είναι και πιο ξεκούραστος τρόπος και είναι με τα εκδρομικά καραβάκια που πηγαινοέρχονται από τον Άγιο Νικήτα. Ωστόσο, θα πρέπει να ρωτήσεις αν υπάρχουν όταν θα θες γιατί για κάποιες περιόδους είχαν σταματήσει.

Με όποιον τρόπο κι αν επιλέξεις να πας το σίγουρο είναι ότι η εμπειρία θα σου μείνει αξέχαστη…

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: mylefkada.gr

Γλαρόκαβος: Η γαλάζια λίμνη της Χαλκιδικής

Αλόννησος: Το καταπράσινο νησί με το υποβρύχιο μουσείο

Δασκαλιό: Ποιο είναι το περίφημο νησάκι του έρωτα