Μικρά Στραβά: Η ονειρεμένη παραλία μία ώρα μακριά από την Αθήνα

Πεντακάθαρα νερά μέσα σε ένα τοπίο με πεύκα

Εξερευνώντας τα παράλια της Αττικής και των γύρω νομών μπορεί να εντοπίσεις παραλίες που ούτε καν φανταζόσουν ότι υπάρχουν. Μακριά από τη βουή και την πολυκοσμία θα βρεις αμμουδιές με καθαρά και γαλάζια νερά, άμμο και ψιλό βοτσαλάκι. Και θα απολαύσεις αυτό που λέμε γαλήνη και ηρεμία δίπλα στο σπίτι σου. Μια τέτοια παραλία, μόλις μια ώρα μακριά από την Αθήνα είναι η παραλία Μικρά Στραβά. Δεν είναι φημισμένη, οργανωμένη ή κοσμοπολίτικη. Το σίγουρο είναι ότι θα σου προσφέρει χαλαρές στιγμές μακριά από την πολυκοσμία. Και θα απολαύσεις μια μονοήμερη από εκεί που δεν το περιμένεις. Στην επόμενη εξόρμησή σου, βάλτη στο πρόγραμμα.

Μικρά Στραβά, η άγνωστη παραλία δίπλα στην Αθήνα

Η παραλία Μικρά Στραβά αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για να κάνεις μια διαφορετική μονοήμερη και να απολαύσεις ακόμη και το ηλιοβασίλεμα. Η συγκεκριμένη παραλία αποτελεί κυριολεκτικά έναν μικρό παράδεισο στην ελληνική φύση και βρίσκεται μόλις μία ώρα μακριά από την Αθήνα. Πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να πηγαίνεις όσο συχνά θέλεις.

Expand player

Τι θα συναντήσεις όταν πας; Γαλάζια, κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά και ψιλό βοτσαλάκι. Γύρω – γύρω το σκηνικό συμπληρώνεται από δέντρα και πράσινους λόφους. Ένα τοπίο ηρεμίας και γαλήνης. Θα σε κερδίσει από την πρώτη στιγμή και θα επιστρέψες και πάλι σύντομα.

Φυσικά δεν πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία οπότε καλό είναι να έχεις μαζί όλα τα απαραίτητα ειδικά αν θες να μείνεις έως το βράδυ. Και γιατί όχι; Αν έχεις μια μικρή σκηνή μπορείς ακόμη και να διανυκτερεύσεις και να κάνεις μπάνιο με το πρώτο φως του ήλιου. Εμπειρία μοναδική!

Πώς θα πας στην παραλία Μικρά Στραβά

Η πρόσβαση είναι σχετικά εύκολη και θα απολαύσεις ησυχία, μακριά από την πολυκοσμία και τη βαβούρα της πόλης. Ωστόσο επειδή κάποιους τους έχουν μπερδέψει οι πινακίδες κατά καιρούς δες ΕΔΩ πού ακριβώς βρίσκεται. Για να πας στην παραλία Μικρά Στραβά καλύτερα να κινηθείς μέσω Λουτράκιου και Περαχώρας. Θα κάνεις ίσως περίπου μισή ώρα παραπάνω αλλά η διαδρομή από εκεί έχει καλύτερο δρόμο. 

Πάρε το βιβλίο σου, βάλε την ψάθα σου και απόλαυσε τη θέα με τη θάλασσα και τα δέντρα τριγύρω. Μόλις ανακάλυψες έναν καινούριο θησαυρό…

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: Google Maps

Διαβάστε επίσης:

Στέρνα: Η κρυφή παραλία στο Λουτράκι με τα πεντακάθαρα νερά

Μονή: Το ονειρεμένο νησί της Αττικής

Η φημισμένη και εντυπωσιακή Χύτρα της Ελλάδας

Exit mobile version