Μήλος: Οι πέντε παραλίες της που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό

Εξωτικές ακτές και σεληνιακά τοπία που ξεχωρίζουν σε όλο τον κόσμο

Ένα ελληνικό νησί που μπορεί να υπερηφανεύεται για τις παραλίες του όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως. Η Μήλος είναι αυτό που λέμε παράδεισος αν θες παραλίες που είτε μοιάζουν εξωτικές είτε βγαλμένες από σεληνιακό τοπίο. Δεν είναι τυχαία ένα από τα αγαπημένα και ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων. Αυτά τα καταγάλανα νερά της είναι με σιγουριά και ο βασικός λόγος για να επισκεφτεί κάποιος το νησί. Έχει πολλά καταλύματα για όλα τα γούστα και το νησί υπόσχεται καλοκαιρινές διακοπές που μένουν αξέχαστες. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει μπει στη λίστα με τα 10 ωραίοτερα νησιά του κόσμου.

Εμείς ξεχωρίσαμε τις πέντε παραλίες που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό…

Expand playerBooking.com

Κλέφτικο

Θ’ ακούσεις να το αποκαλούν και «Θαλασσινά Μετέωρα» και είναι μια από τις πιο γνωστές παραλίες που έχει η Μήλος. Ένα μοναδικής ομορφιάς σύνολο γκριζόλευκων βράχων με παράξενες μορφές και σχηματισμούς. Μια σύνθεση από σπηλιές και κοιλώματα μου δημιουργήθηκαν με το πέρασμα των αιώνων από τον αέρα και τη θάλασσα. Για να φτάσεις σε αυτή την παραλία αν βρεθείς στη Μήλο θα πρέπει να πας με καραβάκι. Μπορείς, βέβαια και με ιστιοπλοϊκό. Το Κλέφτικο παλιότερα χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο και ορμητήριο πειρατών και από εκεί πήρε και το όνομά του.

Τσιγκράδο

Μια παραλία που είναι κυριολεκτικά αγκαλιασμένη από θεόρατα βράχια, με κάτασπρη άμμο και σμαραγδένια νερά. Ένα από τα καμάρια που έχει η Μήλος. Το μόνο που θα χρειαστεί για να φτάσεις σε αυτή την εξωτική παραλία είναι να ακολουθήσεις έναν εύκολο χωματόδρομο. Για να απολαύσεις όμως την ομορφιά της θα πρέπει να κατέβεις από το ύψωμα μέσω ενός απότομου μονοπατιού που είναι καλυμμένο με άμμο. Μην περιμένεις να βρεις μια οργανωμένη παραλία οπότε φρόντισε να έχεις ο,τι θέλεις μαζί σου από πριν.

Πολλώνια

Τα Πολλώνια ή αλλιώς και Απολλωνία είναι ένα γραφικό ψαροχώρι χτισμένο γύρω από έναν όμορφο κολπίσκο με παραλία με πλούσια αμμουδιά και πολλά αλμυρίκια. Μια παραλία σαν να λέμε οικογενειακή. Και ιδανική για οικογένειες. Είναι το στυλ της παραλίες που περνάς όλη σου τη μέρα. Κάνεις το μπάνιο σου και μετά με το κύμα στα πόδια σου τρως φρέσκο ψάχρι σε μια από τις πολλές ταβέρνες του νησιού. Πίνεις και τον ελληνικό σου σε ένα από τα παραδοσιακά καφενείς και άμα θες πας και έως τη γειτονική Κίμωλο μιας και από αυτό το σημείο γίνεται η σύνδεση.

Παπάφραγκας

Το σπήλαιο του Παπάφραγκα είναι μια βαθιά θαλάσσια σπηλιά. Εκεί σου δίνεται η ευκαιρία να κολυμπήσεις  σε γαλαζοπράσινα νερά ανάμεσα σε γκριζόλευκα βράχια που οδηγούν στην ανοιχτή θάλασσα. Πρόκειται για μια μικρή παραλία περιτριγυρισμένη από βράχια που όμοιά της δε συναντάς συχνά.  Η πρόσβαση δεν είναι τόσο εύκολη καθώς πρέπει να κατέβεις από ένα απόκρημνο σκάλισμα πάνω στο βράχο.

Σαρακήνικο

Για το τέλος αφήσαμε, φυσικά, το Σαρακήνικο. Μήλος χωρίς αυτό δεν γίνεται. Δεν είναι άδικα η πιο φημισμένη παραλία του νησιού. Το μοναδικό σεληνιακό τοπίο της εξηγεί το γιατί. Την εικόνα συνθέτουν ολόλευκοι ηφαιστειακοί σχηματισμοί βράχων με έξοχα βαθυγάλανα νερά. Υπάρχει και ένα μικρό φυσικό λιμανάκι, κλεισμένο ανάμεσα στα βράχια, με αμμουδιά και πρασινογάλανα νερά. Το τοπίο είναι μοναδικής ομορφιάς και δικαίως πολυφωτογραφήμένο. Αποτελείται από συνεχείς εναλλαγές ηφαιστειακών υλικών και άφθονα απολιθώματα. Το όνομα του οφείλεται στο ότι οι πειρατές το χρησιμοποιούσαν σαν καταφύγιο.
Πηγή φωτογραφιών: milos.gr
Η Άνδρος μέσα από τα μάτια ενός Ιταλού travel blogger