Το ψαροχώρι που είχε μαγέψει τον Ωνάση και σήμερα είναι τουριστικό θέρετρο

Ένα γραφικό μέρος με ιδιαίτερη ομορφιά

Λευκάδα

Ο Σκορπιός αποτέλεσε την μεγάλη αγάπη του Αριστοτέλη Ωνάση. Αλλά δεν ήταν η μοναδική όσον αφορά τις περιοχές της Ελλάδας που είχε αγαπήσει. Μια από αυτές, λοιπόν, ήταν πολύ κοντά στο Σκορπιό και ουσιαστικά ήταν ένα ψαροχώρι όμορφο και γραφικό. Τόσο μικρό που καμία σχέση δεν έχει με τα σημερινά δεδομένα. Ο λόγος για το Νυδρί. Τον παραθαλάσσιο οικισμό στη Λευκάδα που σίγουρα κλέβει την καρδιά του κάθε επισκέπτη που θα βρεθεί στο νησί. Έτσι ακριβως έγινε και με τον Ωνάση.

Το ψαροχώρι στη Λευκάδα που είχε μαγέψει τον Ωνάση

Όταν το 1963 ο Ωνάσης αγόρασε το Σκορπιό, έδωσε έναν άλλο αέρα στη Λευκάδα. Και το Νυδρί ήταν ένα ψαροχώρι που του άρεσε τόσο πολύ ώστε φρόντισε να του αφήσει και το αποτύπωμά του. Πιο συγκεκριμένα, ο Ωνάσης χάρισε έναν κοσμοπολίτικο αέρα στο Νυδρί με διάφορους τρόπους. Δεν ήταν λίγες οι φορές που φρόντισε να το ευεργετήσει και μάλιστα με πολλούς τρόπους.

Expand player

Εκτός από ην έμπρακτη αγάπη του και τις ευεργεσίες του, ο ίδιος φρόντιζε να το επισκέπτεται πολύ συχνά. Η Λευκάδα, εξάλλου, αποτελούσε για εκείνον αγαπημένο προορισμό μετά το Σκορπιό. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι το άγαλμά του κοσμεί την παραλία στο Νυδρί. Από εκεί μπορείς να απολαύσεις μια πολύόμορφη θέα στο ατελείωτο μπλε αλλά και ένα αξέχαστο ηλιοβασίλεμα.

Το Νυδρί σήμερα

Το άλλοτε γραφικό ψαροχώρι σήμερα αποτελεί ένα πολύ δημοφιλές τουριστικό θέρετρο. Ένα από τα πιο δημοφιλή και γραφικά στο Ιόνιο. Είναι πλέον ένας όμορφος παραθαλάσσιος οικισμός με πολύ οργανωμένη τουριστική υποδομή. Μπορείς να βρεις κυριολεκτικά τα πάντα. Από καταλύματα και ξενοδοχεία μέχρι μαγαζιά και δεκάδες εστιατόρια. Εκτός από το δημοφιλές καλοκαίρι, το φθινόπωρο είναι επίσης μια ωραία εποχή για να βρεθείς στη Λευκάδα και να γνωρίσεις το Νυδρί. 

Μην ξεχάσεις

Να επισκεφτείς τους καταρράκτες του Δημοσαρίου. Βρίσκονται σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το Νυδρί και αποτελούν ένα από τα πιο όμορφα φυσικά αξιοθέατα στη Λευκάδα. Η διαδρομή προς του καταρράκτες είναι θα σου μείνει αξέχαστη καθώς περνάς μέσα από πλατάνια, τρεχούμενα νερά και λιμνούλες. Κάτι που σε κάνει να νομίζεις ότι είσαι σε ορεινό μέρος ενώ κοντά σου είναι η θάλασσα…

Μια φθινοπωρινή απόδραση στη Λευκάδα θα σου αφήσει τις πιο γλυκές αναμνήσεις και σίγουρα θα επιστρέψεις…

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: Άρωμα Λευκάδας

Διαβάστε επίσης:

Γέρακας: Το όμορφο και άγνωστο φιόρδ της Ελλάδας

Ναύπλιο: Η γραφική πάλαι ποτέ πρωτεύουσα της Ελλάδας

Exit mobile version