Προτάσεις για ανοιξιάτικη εκδρομή δίπλα στο ποτάμι!

Η καλύτερη εποχή για να δεις τη φύση να οργιάζει

Η άνοιξη είναι η εποχή που η εκδρομή αποκτά άλλο νόημα. Γεμάτες χρώματα και αρώματα. Η φύση σε καλεί περισσότερο από ποτέ να την εξερευνήσεις και να επιστρέψεις στην καθημερινότητα με γεμάτες μπαταρίες. Τα ποτάμια της Ελλάδας είναι ιδανικά για τέτοιου είδους εκδρομές. Άλλα πιο κοντά και άλλα πιο μακριά από την Αθήνα, σου προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης στην καρδιά της φύσης.

Πάμε να δούμε μερικά από τα πιο όμορφα…

Expand player

Αχέροντας, εκδρομή σε ένα παραμυθένιο σκηνικό

Ο Αχέροντας είναι από τα μέρη εκείνα που περιγράφονται με τη λέξη «μαγικά». Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα ποτάμια της Ελλάδας. Κλείσε τα μάτια και σκέψου: θεόρατα, ολόλευκα βράχια να υψώνονται κάθετα πάνω από πρασινογάλαζα, παγωμένα νερά. Φουντωτά πλατάνια που απλώνουν τις ρίζες τους στα πιο παράξενα σημεία. Μικρά καταρρακτάκια να ξεφυτρώνουν στο πουθενά. Κάπως έτσι έχεις μια μικρή εικόνα του τοπίου που θα αντικρίσεις στον Αχέροντα στην Ήπειρο.

Απόσταση από την Αθήνα: 4,5 ώρες

Tip 1: Για τη διαμονή σου μπορείς να επιλέξεις το χωριό Γλυκή καθώς εκεί έχει πολλά και ποιοτικά καταλύματα. Είναι ιδανικό χωριό για ορμητήριο ώστε να γνωρίσεις ολόκληρη την περιοχή.

Tip 2: Μια εμπειρία που θα θυμάσαι για καιρό είναι η βόλτα με τα άλογα ακόμη και μέσα από το ποτάμι. Υπάρχουν διάφορες εταιρείες που αναλαμβάνουν να σας παρέχουν αυτή την δραστηριότητα.

Εύηνος ποταμός και Χάνι Μπανιά

Σου προτείνουμε κάτι εγγυημένα καλό και δεν είναι άλλο παρά  το Χάνι Μπανιά στον Εύηνο ποταμό. Η άνοιξη είναι ιδανική εποχή να βρεθείς εκεί καθώς το νερό είναι ακόμη σε καλά επίπεδα. Θα δεις πέτρινα γεφύρια και πλούσια βλάστηση όντας μόλις 16 χιλιόμετρα μακριά από τη Ναύπακτο. Αποτελεί αγαπημένο προορισμό όσων αγαπούν τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Απόσταση από την Αθήνα: 2 ώρες και 15 λεπτά

Tip: Στο Χάνι Μπανιά δραστηριοποιείται η Ελληνική Ομοσπονδία Κανό-Καγιάκ. Αν σου αρέσουν τα extreme sports θα βρεις διάφορες εταιρείες για να κάνεις για παράδειγμα αναρρίχηση ή ράφτινγκ. Ρώτησε και βρες αυτή που σου ταιριάζει.

Βοϊδομάτης, ένας από τους καθαρότερους ποταμούς της Ευρώπης

Πηγή φωτογραφίας: zagori.gov.gr

Ένας από τους καθαρότερους ποταμούς της Ευρώπης. Αυτό τα λέει όλα από μόνα του. Έχει σταθερή θερμοκρασία 6 έως 9 βαθμούς χειμώνα – καλοκαίρι. Η διαδρομή από τη γέφυρα της Αρίστης μέχρι το πέτρινο γεφύρι της Κλειδωνιάς είναι μαγευτική. Στην παλιά πέτρινη γέφυρα της Κλειδωνιάς έχει ξύλινα τραπεζάκια για το πικ νικ σου κάτω από τα πλατάνια και μια μικρή πεζοπορική διαδρομή ιδανική και για παιδιά. Μπορείς να κλείσεις τη διαμονή σου στα Ζαγοροχώρια και να έχεις το ποτάμι στα πόδια σου. Εναλλακτικά έχει ως ορμητήριο την Κόνιτσα οπότε θα γνωρίσεις και το άλλο ποτάμι της περιοχής, τον Αώο.

Απόσταση από την Αθήνα: 4,5 ώρες

Tip: Και στα δύο ποτάμια μπορείς να κάνεις ράφτινγκ ακόμη κι αν δεν έχεις ξανακάνει ποτέ. Υπάρχουν πολλές οργανωμένες εταιρείες που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις αυτή την εμπειρία σε ένξα ονειρικό σκηνικό.

Λάδωνας, εκδρομή στην Πελοπόννησο

Βρίσκεσαι στην καρδιά της Πελοποννήσου. Στο σημείο που η Αχαΐα συναντά την Αρκαδία συναντά την και ενώνουν τις ομορφιές τους. Το σκηνικό συμπληρώνει αυτό το πανέμορφο ποτάμι που δημιουργεί μικρές παραλίες στις όχθες του. Ο Λάδωνας καταλήγει σε μια πρασινογάλαζη λίμνη και η άνοιξη είναι ιδανική εποχή για να τη γνωρίσεις μιας και η στάθμη της μεταβάλλεται αναλόγως την εποχή.

Απόσταση από την Αθήνα: 5 ώρες

Tip: Κλείσε τη διαμονή σου στα κοντινά χωριά και απόλαυσε την ηρεμία της φύσης με άρωμα παραδοσιακό.

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: dimossouliou.gov.gr

Ιδέες για τριήμερα δύο ώρες μακριά από την Αθήνα