Σαλιάρα: Η εξωτική παραλία με το λευκό χαρακτηριστικό

Από πού προήλθε το ιδιαίτερο όνομά της

Σαλιάρα: Η εξωτική παραλία με το λευκό χαρακτηριστικό

Μια παραλία με ιδιαίτερο όνομα αλλά και εμφάνιση. Ο λόγος για τη Σαλιάρα στη Θάσο. Μια εξωτική παραλία με βασικό χαρακτηριστικό τις άσπρες της πέτρες και την άμμο. Η άσπρη άμμος με τα μικρά λευκά βότσαλα, δίνει ένα μαγευτικό κρυστάλλινο χρώμα στα νερά της εξωτικής αυτής παραλίας. Είναι από αυτές τις αμμουδιές που σε συναρπάζουν με τα γαλανά νερά που έρχονται σε αντίθεση με τα λευκά τους βότσαλα. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.

Σαλιάρα, μια εξωτική παραλία στη Θάσο

Η Σαλιάρα βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Θάσου, σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από τον Λιμένα. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα δημοφιλή παραλία και οργανωμένη. Έχει όψη εξωτική και εντυπωσιάζει από το πρώτο λεπτό που θα πατήσεις το πόδι σου εκεί. Προς τα έξω θα βρεις ρηχά νερά αλλά θα πρέπει να είσαι προσεκτικός καθώς αυτά βαθαίνουν απότομα σε απόσταση περίπου πέντε μέτρων από την ακτή. Βράχια την πλαισιώνουν δημιουργώντας το ιδανικό σκηνικό για εξερεύνηση βυθού.

Expand player

Το όνομα της προήλθε από το εργοστάσιο μαρμάρων της Θάσου που υπάρχει πάνω από την παραλία με συνέπεια η ακτή της να είναι κάτασπρη και τα νερά της καταγάλανα! Μέσα σε ένα κατάφυτο περιβάλλον θα βρεις την όαση δροσιάς που θες μέσα στο καλοκαίρι.

Αν σου ζητήσουν να περιγράψεις την Σαλιάρα με λίγες λέξεις θα έλεγες ότι έχει άσπρες πέτρες στην παραλία, καταγάλανα νερά μέσα, και γύρω το πλούσιο τοπίο της Θάσου. Οι ξένοι την αποκαλούν και Marble Beach, επειδή ακριβώς από πάνω της βρίσκεται το λατομείο μαρμάρων της Θάσου. Η Σαλιάρα είναι οργανωμένη και θα βρεις εκεί όσα θες για να περάσεις μερικές από τις πιο όμορφες ώρες των διακοπών σου στο νησί.

Πώς θα πας στη Σαλιάρα

Η γωνιά αυτή της Θάσου αξίζει αναμφίβολα μια επίσκεψη και η εμπειρία που θα βιώσεις θα σε αποζημιώσει για την άφιξη εκεί η οποία περιλαμβάνει και οδήγηση σε χωματόδρομο. Για να φτάσεις στην εξωτική παραλία Σαλιάρα θα πρέπει να ακολουθήσεις το δρόμο προς Μακρύαμμο. Πριν την είσοδο του ξενοδοχείου θα στρίψεις δεξιά στον χωματόδρομο. Ο δρόμος είναι φαρδύς και έχει βελτιωθεί αλλά εξακολουθεί να θέλει προσοχή. Αναμφίβολα όμως, αξίζει.

Πηγή φωτογραφιών: Trip Advisor

Η μεγαλύτερη παραλία με άμμο στην Ευρώπη είναι ελληνική