Σκύρος: Ταξίδι στο νησί με τα σπάνια άλογα

Αυτό που θα συναντήσεις δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο

Οι Σποράδες αποτελούν έναν ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν ήρεμες διακοπές, γαλαζοπράσινα νερά και καταπράσινο πλαγιές. Εκεί που θα απολαύσεις την παραδοσιακή φιλοξενία, θα γευτείς ωραίες τοπικές γεύσεις και θα γνωρίσεις παραλίες που σου μοιάζουν εξωτικές. Ένα από τα νησιά που αξίζει να περάσεις μερικές μέρες χαλάρωσης είναι η Σκύρος, το νησί με τα σπάνια άλογα. Η Σκύρος είναι το ταξίδι που θα κάνεις και θα σε εκπλήξει ευχάριστα…

Σκύρος, ένα ταξίδι για όσους θέλουν γαλήνη και χαλάρωση

Η Σκύρος διαθέτει όλη την οργάνωση που χρειάζεσαι για να μη σου λείψει τίποτα αλλά δεν είναι το νησί που θα σε «κουράσει» με τη βαβούρα και τη φλυαρία του. Εκεί θα απολαύσεις τη χαλάρωση που θες για να επιστρέψεις ξεκούραστος στη βάση σου. Ήθη, έθιμα και παραδόσεις παντρεύονται με τη γραφικότητα του νησιού και τις όμορφες καθαρές παραλίες και συνθέτουν ένα μοναδικό παζλ.

Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες Σποράδες είναι το ότι έχει καταφέρει να διατηρήσει την αυθεντικότητά του. Η τουριστική ανάπτυξη δεν έχει καταφέρει να αλλοιώσει κανένα από τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά που έχει η Σκύρος.

Στα πρακτικά ζητήματα, τώρα, και στο ποιες παραλίες σου προτείνουμε. Με κλειστά μάτια την ήσυχη και καταπράσινη παραλία Πεύκος. Μπορεί να μην είναι η πιο διάσημη και οργανωμένη (βλ. παραλία Μαγαζιά) αλλά η εμπειρία του μπάνιου εκεί θα σου μείνει αξέχαστη.

Η Σκύρος και τα σπάνια άλογα

Ένα από τα πράγματα για τα οποία φημίζεται η Σκύρος είναι τα σπάνια αλογάκια της. Αποτελούν ένα προστατευόμενο είδος που δε θα συναντήσεις πουθενά αλλού στον κόσμο. Είναι μια ράτσα που έχει την ευκαιρία να γνωρίσει κανείς από κοντά όταν θα φτάσει στη Σκύρο για τις διακοπές του. Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό άλογο με ύψος 90 έως 110 εκατοστά το οποίο παρουσιάζει για τους επιστήμονες πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Πηγή φωτογραφίας: Andrew Frey-Lempicki 

Οι Σκυριανοί καταβάλλουν εδώ και χρόνια μεγάλες προσπάθειες για να μην απειλείται υπό εξαφάνιση το συγκεκριμένο είδος. Εκτός από την αγάπη που τους έχουν, τα αλογάκια είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του νησιού που το έχουν κάνει γνωστό σε όλο τον κόσμο.

Μην ξεχάσεις:

.

Πηγή φωτογραφίας: visit-skyros.gr

Διαβάστε επίσης:

Κουφονήσια: Εναλλακτικές διακοπές με νερά σαν πισίνας

Γαϊδουρονήσια: Ένα τοπίο γεμάτο «γαλάζιες λίμνες»

Οι ελληνικές Μαλδίβες που είχαν μαγέψει την κόρη του Πικάσο

 Booking.com

Exit mobile version