Σκύρος: Το εστιατόριο που σε κάνει να θες να επιστρέψεις στο νησί για τις γεύσεις του

Παραδοσιακές σκυριανές γεύσεις και βιολογικά προϊόντα

Η γαστρονομία πάντα αποτελεί το στοιχείο που παίξει το ρόλο του για το πόσο καλά περάσαμε στις διακοπές μας. Γιατί δοκιμάζοντας τις γεύσεις που φτιάχνονται στον προορισμό των διακοπών μας, κάνουμε ταυτόχρονα και ένα άλλο ταξίδι. Ένα γαστρονομικό ταξίδι από το οποίο μπορεί συχνά να σου φανερωθούν διάφορα στοιχεία για τον πολιτισμό του μέρους που επισκέφθηκες. Το κάθε πιάτο μπορεί να είναι ένα μικρό ταξίδι ιστορίας. Και εκτός από όλα αυτά, το καλό φαγητό αποτελεί πάντα το επισφράγισμα μιας καλής διαμονής σε έναν τόπο. Η Σκύρος είναι σίγουρα το νησί που κερδίζει μια ξεχωριστή θέση στην κατηγορία φαγητό και όσον αφορά το δικό μας ταξίδι το οφείλει σε μεγάλο βαθμό σε ένα εστιατόριο. Ο λόγος για το Manna, το εστιατόριο που σε κάνει να θες να επιστρέψεις στο νησί για να δοκιμάσεις τις γεύσεις του. Η σκυριανή γαστρονομία στα καλύτερά της…

Σκύρος, παραδοσιακό πρωινό με βιολογικά προϊόντα

Το Manna είναι στον κεντρικό πεζόδρομο της Χώρας και η αλήθεια είναι πως δεν το ανακαλύψαμε τυχαία.  Μας είχαν προειδοποιήσει φίλοι μας ότι αν δεν περάσουμε από εκεί για να δοκιμάσουμε την φημισμένη λαδόπιτα και το κρέας του χάνουμε. Και είχαν δίκιο. Απολαύσαμε μέχρι και την τελευταία μπουκιά μας στο έπακρο.

Expand player

Το γευστικό μας ταξίδι ξεκίνησε από το παραδοσιακό σκυριανό πρωινό του εστιατορίου Manna. Δοκιμάσαμε ομελέτα και ντομάτες με γεύση απόκοσμη. Και ήταν λογικό καθώς τα λαχανικά που χρησιμοποιούν είναι από δική τους φάρμα. Το ίδιο και το κρέας στο οποίο θα αναφερθούμε αργότερα. Αφού απολαύσαμε το παραδοσιακό πρωινό μας, ήπιαμε και τον καφέ μας ο οποίος ήταν στο ίδιο level ποιότητας.

Το Manna είναι μια από τις εξαιρέσεις που δεν υστερεί σε κάποιο πιάτο δίνοντας έμφαση σε κάποιο άλλο. Φαίνεται ότι είναι όλα τόσο φτιαγμένα με μεράκι που δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις όταν πας για δεύτερη φορά.

    Manna, ένα εστιατόριο που σου μένει αξέχαστο

Αφού είχαμε πειστεί από την ποιότητα των υλικών το πρώτο πρωινό που ξημερώσαμε στο νησί αποφασίσαμε να το επισκεφθούμε και για το δείπνο μας. Πειστήκαμε ότι όλα είναι προσεγμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Το μενού δεν έχει υπερβολές ή πολλά πιάτα που να σε μπερδεύουν. Ένα λιτό μενού από το οποίο ό,τι και να διαλέξεις θα καταλάβεις τη διαφορά στη γεύση. Και μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι το μοσχαρίσιο burger είναι το καλύτερο που έχουμε φάει ποτέ. Σίγουρα ότι το γεγονός πως το κρέας είναι ντόπιο και 100% βιολογικό, από δική τους φάρμα παίζει το βασικό ρόλο για τη μοναδική γεύση του.

Το ίδιο απολαυστικές και οι σαλάτες του στις οποίες τα λαχανικά είχαν έντονο χρώμα και γεύση. Καθόλου παράξενο αφού είχαν βγει μόλις από το μποστάνι. Η ευγένεια του προσωπικού και η αισθητική του εστιατορίου απογείωσαν το γαστρονομικό μας ταξίδι.

Κάπως έτσι αποφασίσαμε να κλείσουμε το ταξίδι μας στη Σκύρο επισκεπτόμενοι ξανά το Manna την τελευταία από τις πέντε μέρες μας στο νησί. Για να μας μείνουν αυτές οι σκυριανές γεύσεις χαραγμένες στη μνήμη μας. Και να δώσουμε υπόσχεση ότι θα επιστρέψουμε σύντομα…

Tip: Αν βρεθείς στο Manna φεύγοντας προμηθεύσου οπωσδήποτε μέλι από τους ντόπιους παραγωγούς. Θα βρεις, επίσης, και άλλα καλούδια παραδοσιακά και αγνά. Πάρε μαζί σου για την επιστροφή ώστε να παρατείνεις λίγο την απόλαυση της σκυριανής γαστρονομίας και στο σπίτι σου.

Πηγή φωτογραφιών: my-city.gr

 

Exit mobile version