Θυμάρι: Μία παραλία που… μυρίζει!

Expand player

Ανοιξη προς καλοκαίρι… Ο καιρός ζεσταίνει, η θάλασσα δροσίζει και εμείς ετοιμαζόμαστε για εξορμήσεις…

Πού; Εκεί προς τα νοτιοανατολικά της Αττικής, κάπου 55 χλμ. μακριά από το κέντρο της Αθήνας, μας προσμένει μία “μυστική” παραλία, από εκείνες που μας καλούν να τις εξερευνήσουμε, εάν δεν είχαμε την ευκαιρία να τις γνωρίσουμε μέχρι τώρα. Το όνομά της; Θυμάρι! Μία μικρή απόδραση είναι η πρότασή μας γι’ αυτόν τον προορισμό, που δεν αποκλείει και την παραμονή σαββατοκύριακου εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις διαμονής και αποχής από την εργασία.

Είναι βέβαιο ότι η φαντασία θα σε παραπέμψει σε κυκλαδίτικα τοπία και η πραγματικότητα στην αναφώνηση «μεγάλη η χάρη σου Αθήνα μου και θαυμαστές οι γύρω ομορφιές σου».

Το σπουδαιότερο είναι μία παραλία που… ευωδιάζει! Τι; Ένα θεραπευτικό βότανο που βρίσκεται σε αφθονία στην ελληνική φύση και είναι τόσο απαραίτητο στην κουζίνα, στην ιατρική και την επιστημονική κοινότητα για τις πολλαπλές χρήσεις και ωφέλειές του. Το γνωστό σε όλους… θυμάρι!

Ονομα και πράγμα στην κυριολεξία.

Ο οικισμός του Θυμαριού, που πήρε το όνομά του από τις γεμάτες με θυμάρι πλαγιές του, αποτελεί μία από τις ομορφότερες περιοχές της Παλαιάς Φώκαιας αφού η μοναδική θέα στο Σαρωνικό, οι αρκετοί πνεύμονες πρασίνου αλλά και οι υπέροχες παραλίες, τον καθιστούν ιδανικό τόπο μόνιμης αλλά και παραθεριστικής κατοικίας.

Η μικρή αμμουδερή παραλία Θυμάρι με το ψιλό χαλικάκι βρίσκεται λίγο μετά την Παλαιά Φώκαια και έχει τη δυνατότητα να ικανοποιεί όλα τα γούστα των επισκεπτών της. Ενα κομμάτι της, λόγω καλύτερης και ηρεμότερης θάλασσας, προσελκύει οικογένειες και όσους επιθυμούν να κολυμπούν σε χαρτογραφημένα νερά, ενώ όσοι επιθυμούν απομόνωση και… διαπροσωπική επαφή ένα μικρό βοτσαλωτό παραλιακό ξέφωτο αναδεικνύει το εξωτικό… Θυμάρι.

Χάρμα ιδέσθαι και σκέτη απόλαυση! Η γύρω περιοχή, εξαιτίας των πλεονεκτημάτων που προσφέρει, έχει ήδη μετατραπεί σε τόπο μόνιμης κατοικίας για όσους έχουν την τύχη να διαβιούν εκεί.

Και μετά;

Μετά τις βουτιές στα γαλάζια νερά της παραλίας, η οποία δεν προσφέρει οργανωμένες υπηρεσίες, είναι βέβαιο ότι η όρεξη θα ανοίξει και θα κάνει το στομάχι… να διαμαρτύρεται εντόνως. Τι κάνουμε τότε; Αν δεν έχουμε προνοήσει δεόντως, δεν σκάμε… Ευρώπουλα στην τσέπη να έχουμε, όρεξη και καλή παρέα για φαγητό ή ουζάκι, και οι αρκετές ταβέρνες που υπάρχουν κοντά είναι βέβαιο ότι θα μας καλύψουν από κάθε άποψη.

Μια χαλαρωτική βόλτα, ένας ρομαντικός περίπατος, μία ονειροπόληση με φόντο τη θάλασσα και τον ουρανό, σίγουρα θα κάνουν τη μικρή μας απόδραση μοναδική και θα γεμίσουν τις μπαταρίες της ψυχής μας τόσο ώστε να… αυτοδεσμευτούμε για επιστροφή στον τόπο… του εγκλήματος το συντομότερο δυνατόν. Δεν χρειάζεται πάντα οι διακοπές να είναι συνυφασμένες με τα ελληνικά νησιά, μπορούν να έχουν το χρώμα της παραλιακής Αττικής και το άρωμα του… Θυμαριού.

Τόσες ευκαιρίες για φυγή και τόσο κοντά στην Αθήνα δεν έχουμε παρά να τις γνωρίσουμε, να τις επισκεφθούμε και να νιώσουμε ότι η γαλάζια ελληνική θάλασσα ταξιδεύει στο κορμί μας όπου κι αν βρισκόμαστε.

Exit mobile version