Βοϊδοκοιλιά: Η πολυφωτογραφημένη παραλία με το μοναδικό τοπίο

Το χαρακτηριστικό γράμμα Ω που σε αφήνει άφωνο

Βοϊδοκοιλιά: Η πολυφωτογραφημένη παραλία με το μοναδικό τοπίο3

Σίγουρα θα έχεις δει κάπου μια φωτογραφία της. Η Βοϊδοκοιλιά είναι μια παραλία που δύσκολα περνάει απαρατήρητη και ακόμη πιο δύσκολα δεν γοητεύει όποιον την επισκέπτεται. Αυτή η παραλία της Μεσσηνίας θεωρείται δικαίως μια από τις ομορφότερες της Μεσογείου. Έχεις δει σίγουρα πολλές φωτογραφίες της από ψηλά και ξεχώρισες το γράμμα Ω που σχηματίζει. Οι εικόνες από drone πλέον μας δίνουν μια ιδιαίτερη πλευρά τοποθεσιών που ήδη ξέραμε ότι βρίσκοντα σε δίκτυο Natura, όπως αυτή.

Η Βοϊδοκοιλιά και το μοναδικό τοπίο της

Ας ξεκινήσουμε από το όνομα που σίγουρα μπορεί να αναρωτιέσαι πώς προέκυψε. Το όνομα προέρχεται από το Βουφράς το οποίο σημαίνει «εκεί που ζουν τα βόδια».  Η διάσημη αυτή παραλία, η Βοϊδοκοιλιά βρίσκεται πιο πάνω από την Πύλο, στις ακτές του Ιονίου. Στην πραγματικότητα είναι σε επικοινωνία με τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας. Ωστόσο τη χωρίζει από αυτήν μία λωρίδα αμμόλοφων. Γι’ αυτό και δημιουργείται αυτό το σκηνικό. Στο νότιο άκρο της Βοϊδοκοιλιάς βρίσκεται το ακρωτήριο Κορυφάσιο.

Expand player

Γιατί είναι τόσο ξεχωριστό αυτό το μέρος; Οι φωτογραφίες σου δίνουν μια πρώτη απάντηση. Αυτός ο ονειρεμένος φυσικός κόλπος είναι μοναδικής ομορφιάς. Γαλαζοπράσινα, εξωτικά νερά ακουμπούν και βρέχουν τη λευκή ψιλή άμμο η απλώνεται απ’ άκρη σ’ άκρη της. Μπορείς να δεις τον βυθό της θάλασσας εύκολα λόγω της καθαρότητας των νερών.

Γύρω, τώρα, από τη Βοϊδοκοιλιά θα δεις ότι υπάρχει χαμηλή βλάστηση ενώ η αμμουδιά είναι γεμάτη πολύχρωμα και λαμπερά κοχύλια. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βυθίσεις τη χούφτα σου στην άμμο! Ξαφνικά θα νομίζεις ότι βούτηξες σε έναν ξεχωριστό θησαυρό…

Η Βοϊδοκοιλιά είναι τόσο απομακρυσμένη όσο θες για να μη βρεις πολύ κόσμο. Η πρόσβαση γίνεται από το μονοπάτι κάτω από το Παλιόκαστρο. Οι πινακίδες θα σε βοηθήσουν πολύ ενώ το καλύτερο είναι να αφήσεις το αυτοκίνητο σου εκεί και να ακολουθήσεις η διαδρομή που σου λέι η ταμπέλα. Αν θες πιο εύκολη διαδρομή τότε πρέπει να πας μέσα από το Πετροχώρι.

Πηγή φωτογραφίας: Stelios tsikas

Πώς ακριβώς θα πας;

Όπως θα κινείσαι στην οδό Πύλου – Γαργαλιάνων, θα πρέπει να στρίψεις αριστερά στη σήμανση για Πετροχώρι/Βοϊδοκοιλιά. Σε κάποιο σημείο της όμορφης διαδρομής θα συναντήσεις στο τέρμα ένα μίνι μάρκετ. Εκεί, στρίβεις αριστερά και συνεχίζεις ευθεία στο χωματόδρομο για τη παραλία. Αν και ο δρόμος δεν είναι ο καλύτερος, σκέψου πού έχεις φτάσει.

Η θέα που θα αντικρίσεις μόλις φτάσεις θα σε ανταμείψει και με το παραπάνω…

Η εντυπωσιακή ελληνική παραλία που έχει ροζ άμμο