Εκθέσεις: “Ο Αττίκ στο Παρίσι” στον Ιανό

Αττίκ, ένας καλλιτέχνης διαχρονικός και λατρεμένος

Τι παρουσιάζεται

Αττίκ ! Ενας καλλιτέχνης διαχρονικός, ένας καλλιτέχνης που τον λάτρεψαν γενιές και γενιές και μέχρι σήμερα νέοι καλλιτέχνες διασκευάζουν στους ρυθμούς της εποχής τα τραγούδια του . Χαμηλών τόνων άνθρωπος με καταγωγή από τα Κύθηρα, λίγοι το γνωρίζουν, βρέθηκε στο Παρίσι το 1907 για να σπουδάσει πολιτικές επιστήμες. Εκεί εργάστηκε και αγαπήθηκε πολύ από τους Γάλλους ως πιανίστας, μελοποιώντας ποίηση και συνθέτοντας δεκάδες τραγούδια. Κάποια από αυτά χάθηκαν για χρόνια και έμειναν άγνωστα.

Ο μουσικός Γιώργης Χριστοδούλου μετά από έρευνα βρήκε το 2013 στο Παρίσι την πρώτη παρτιτούρα του Κλέονα Τριανταφύλλου, αυτό ήταν το πραγματικό του όνομα, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει ένα διάσπαρτο υλικό που πολλοί θεωρούσαν χαμένο. Ετσι, έφτιαξε ένα βιβλίο –cd με τίτλο ο Αττίκ στο Παρίσι που εκδόθηκε από την Μικρή Αρκτο.

Παρασκευή και Σάββατο μάλιστα σε ένα χώρο όπου θα υπάρχει έκθεση με αρχειακό υλικό του Αττίκ,  θα μας ταξιδέψει μουσικά στις γειτονιές της γαλλικής πρωτεύουσας του 20 ου αιώνα με τα τραγούδια του σπουδαίου καλλιτέχνη.

Συντελεστές

Τραγουδι : Γιώργης Χριστοδούλου

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μικρή Άρκτος.

Επιμέλεια έκθεσης: Ίρις Κρητικού

(Visited 50 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει