Η έκθεση “Tomorrows” από την ΣΓΤ στην Διπλάρειο Σχολή

Πώς φαντάζονται το μέλλον των πόλεων εικαστικοί, αρχιτέκτονες και διακοσμητές; Αυτό μας απαντά έκθεση η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση με την έκθεση “Tomorrows”, που φιλοξενείται στην Διπλάρειο Σχολή από 16 Μαΐου έως 16 Ιουλίου.

Η έκθεση “Tomorrows” μιλάει σήμερα για το αύριο και εστιάζει στις πολυδιάστατες πτυχές που παρουσιάζει το μέλλον σήμερα, μέσα από έργα καλλιτεχνών, αρχιτεκτόνων και designers  που αφηγούνται ιστορίες για πιθανούς αυριανούς κόσμους, καθώς και για τις αγωνίες και προσδοκίες των κατοίκων τους.

Η έκθεση περιλαμβάνει βίντεο εγκαταστάσεις, αρχιτεκτονικές αφηγήσεις, σχέδια, μακέτες και μοντέλα υποθετικών συστημάτων  και αντικείμενα τρισδιάστατης εκτύπωσης. Μέσα από την εξιστόρηση διαφορετικών ιστοριών με σημείο αφετηρίας πάντα το μέλλον, επιδιώκεται η παρουσίαση πρακτικών, μεθόδων και εργαλείων που ενθαρρύνουν την κριτική ενασχόληση με το ίδιο το παρόν.

Η έκθεση “Tomorrows” φιλοξενεί 33 συμμετοχές με ατομικά ή ομαδικά έργα. Νέες παραγωγές, αλλά και σημαντικά έργα που εκτίθενται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με σκοπό να απαντήσουν σε ερωτήματα πολιτικά, κοινωνικά, ηθικά. Πόσο κοντά βρισκόμαστε στη μετα-ανθρώπινη κατάσταση; Πώς προσεγγίζεται το μέλλον που έρχεται ταχύτατα προς το μέρος μας;

Το “Tomorrows” έχει ως αφετηρία δύο σημαντικά ιστορικά έργα από τη δεκαετία του 1960. Η «Ηλεκτρονική Πολεοδομία» του αρχιτέκτονα Τάκη Χ. Ζενέτου και η «Οικουμενόπολη» του αρχιτέκτονα και πολεοδόμου Κωνσταντίνου Δοξιάδη συνδιαλέγονται με αξιώσεις με το σήμερα και προκαλούν θαυμασμό. Σύγχρονα έργα, που εμπλουτίζουν την εμπειρία μας για το μέλλον.

Πληροφορίες 

Την έκθεση που σχεδίασε η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση μπορείτε να δείτε στην Διπλάρειο Σχολή (πλ. Θεάτρου 3), όπου φιλοξενείται, από τις 16 Μαΐου έως 16 Ιουλίου. Η είσοδος είναι ελέυθερη.

Επιμέλεια: Δάφνη Δραγώνα, Πάνος Δραγώνας
Συντονισμός: Χρήστος Καρράς
Οργάνωση: Κωνσταντίνα Σουλιώτη
Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός: Πάνος Δραγώνας, Βαρβάρα Χριστοπούλου

Για περισσότερες πολιτιστικές προτάσεις, δείτε την εκπομπή “7 Μέρες στην Αθήνα“!

(Visited 152 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει