Έκθεση: “180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών: ο θεσμός-οι άνθρωποι”

Έκθεση με θέμα “180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών: ο θεσμός-οι άνθρωποι” που συνδιοργανώνουν το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων και το Ιστορικό Αρχείο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), με αφορμή τη συμπλήρωση 180 χρόνων από την ίδρυση του Πανεπιστημίου.

Τι Παρουσιάζεται

Οι θεματικοί άξονες της έκθεσης έτσι όπως παρουσιάζονται μέσα από πλήθος τεκμηρίων στοχεύουν να αναδείξουν την πολύπλευρη ιστορία, ταυτότητα, ιδεολογία. Επίσης την διεθνή θέση, ανθρώπινο δυναμικό, έρευνα, έργα τέχνης και πρόνοια του πρώτου Πανεπιστημίου. Όχι μόνο του Ελληνικού Κράτους, αλλά και ολόκληρης της Βαλκανικής Χερσονήσου και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

Σπάνια βιβλία, πρωτότυπα εκθέματα από τα πανεπιστημιακά μουσεία και το Ιστορικό Αρχείο. Φωτογραφίες, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, έντυπα, χειρόγραφα, φοιτητικές ταυτότητες, έργα τέχνης και λογοτεχνικά κείμενα, αναδεικνύουν την πολύπλευρη παρουσία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην πνευματική, την κοινωνική και την πολιτική ζωή της χώρας.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα παρουσιάζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Πανεπιστήμιο Αθηνών: 180 χρόνια από την ίδρυσή του”. Με στόχο οι μαθητές να γνωρίσουν την ιστορία και τη συμβολή του ΕΚΠΑ στην πνευματική και εκπαιδευτική πορεία της νεότερης Ελλάδας.

(Visited 56 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει