Εκθέσεις: Εκθεση φωτογραφίας «Μνημείων Μνήμες»

H διαδρομή που μπορεί να κάνει ένας σύγχρονος περιπατητής, ξεκινώντας από το ναό του Ολυμπίου Διός και την Πύλη του Αδριανού, έως τον Παρθενώνα και το μνημείο του Φιλοπάππου μέσα από την φωτογραφική έκθεση “Μνημείων Μνήμες”.

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και το Μουσείο Φωτογραφίας «Χρήστος Καλεμκερής» του Δήμου Καλαμαριάς παρουσιάζουν την έκθεση  φωτογραφίας πρωτότυπου αρχειακού υλικού του Μουσείου,  από τις 4 έως τις 31 Μαΐου 2017, στο Πολιτιστικό  Κέντρο του δήμου Αθηναίων «Μελίνα».

Τι παρουσιάζεται

Η έκθεση αντλεί πρωτότυπο υλικό από το αξιολογότατο αρχείο του Μουσείου. Παρουσιάζει τη διαδρομή που μπορεί να κάνει ένας σύγχρονος περιπατητής, ξεκινώντας από το ναό του Ολυμπίου Διός και την Πύλη του Αδριανού, έως τον Παρθενώνα και το μνημείο του Φιλοπάππου, από όπου μπορεί να αγναντέψει όλη την Αθήνα.

Η παρουσίαση της ιστορίας κάθε μνημείου, μέσα από την ιδεολογική και καλλιτεχνική οπτική των πρώτων ελλήνων και ξένων φωτογράφων προϊδεάζει για μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα γνωριμία με τις αρχαιότητες της Αθήνας. Ετσι, δημιουργείται μία έκθεση, οι φωτογραφίες της οποίας απαρτίζουν και την πολυτελή έκδοση του Μουσείου: “Μνημείων Μνήμες – Η φωτογραφική απεικόνιση των αρχαίων μνημείων της Αθήνας κατά τον 19ο αιώνα”  σε μελέτη και συγγραφή της Δρ. αρχαιολογίας, κ. Μαρίας Φαρμάκη.

Η έκθεση αυτή σε συνδυασμό με τη σπάνια έκδοση της συντελούν στην ολοκλήρωση ενός μοναδικού ιστορικού, επιστημονικού, καλλιτεχνικού και πολιτιστικού εκθέματος το οποίο αναδεικνύει το πνεύμα του Ελληνισμού ανά τους αιώνες και υπόσχεται να προσφέρει ένα μοναδικό «ταξίδι» και μία ξεχωριστή εμπειρία σε αυτούς που θα την επισκεφτούν.

Στην έκθεση συμμετέχουν με το φωτογραφικό τους υλικό οι Φίλιππος Μαργαρίτης, Δημήτριος Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Αθανασίου, Πέτρος Μωραίτης, Αφοι Ρωμαίδη, Nelly, Henri Beck, John Stillman, Felix Bonfils, James Robertson, Underwood & Underwood.

Για περισσότερες πολιτιστικές προτάσεις, δείτε την εκπομπή “7 Μέρες στην Αθήνα“!

(Visited 105 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει