Εκθέσεις: “Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει” – Έκθεση Κόμικς

Περπατώντας στο Λυκαβηττό κοντά στο εκκλησάκι του Αγίου Ισίδωρου, ανακαλύψαμε την πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση “Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει”, όπου δέκα σχεδιαστές κόμικς επανεξετάζουν το περιεχόμενο του ποιήματος του Γιώργου Σεφέρη.

Τι παρουσιάζεται

Έχοντας ως πηγή έμπνευσης τον διάσημο στίχο “Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει”του ποιήματος “Με τον τρόπο του Γεωργίου Σεφέρη”, δέκα σχεδιαστές από την σύγχρονη ελληνική σκηνή των κόμικς επανεξετάζουν το περιεχόμενο του ποιήματος -81 χρόνια μετά την δημιουργία του- με βάση την παρούσα κοινωνική και οικονομική κατάσταση στην χώρα μας.

Το 1936 ο Γιώργος Σεφέρης είδε ένα κράτος χρεοκοπημένο σε όλα τα επίπεδα, πληγωμένο από το άδοξο τέλος της Μεγάλης Ιδέας και προδομένο από τους υποτιθέμενους φίλους του που ξεπούλησαν χωρίς κανένα δισταγμό τα εδάφη του. Στην Ελλάδα του σήμερα οι δέκα δημιουργοί κόμικ σχολιάζουν μέσα από τα έργα τους τις τραγικές ομοιότητες του πολιτικού σκηνικού που έχει βιώσει η χώρα μας με το πέρασμα των αιώνων.

Συντελεστές της Έκθεσης

Βέρα Καρτάλου, Αρινέλα Κοτσίκο, Κωνσταντίνος Νικέλλης, Αλέκος Παπαδάτος, Νίκος Παπαμιχαήλ, Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης, Κώστας Φραγκιαδάκης, Στέλιος Χατζηδάκης, Γιώργος Κομιώτης και Κώστας Παντούλας

Επιμέλεια της έκθεσης :  Βέρα Καρτάλου

(Visited 103 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει