Εκθέσεις: Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, “Science Fiction”

Τι θα λέγατε για ένα Science Fiction: Ταξίδι στο Άγνωστο; Αν σας αρέσει η ιδέα, ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι με οδηγό την επιστημονική φαντασία!

Τι παρουσιάζεται

Από τον 19ο αιώνα στο μέλλον και πίσω στο σήμερα, στα βάθη της ανθρώπινης αντίληψης. Το Science Fiction, πρόκειται για μια έκθεση που παρουσιάζει τη μακρόχρονη επιρροή της επιστημονικής φαντασίας, στη σύγχρονη κουλτούρα και φιλοξενείται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Εξερευνήστε τις μυστηριώδεις χώρες του Ιουλίου Βερν και του Τζόναθαν Σουίφτ, ανακαλύψτε νέους γαλαξίες μέσω του «Star Wars» και του «Alien», περιηγηθείτε ανάμεσα σε εξωγήινους και σταθείτε δίπλα σε εμβληματικές διαστημικές στολές κινηματογραφικών blockbusters, όπως του «Star Trek» και του «Interstellar».

Η έκθεση χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες. Περιλαμβάνει σπάνια εκθέματα αλλά και έργα σύγχρονων καλλιτεχνών που εμπνέονται από τις δυνατότητες της επιστημονικής φαντασίας. Επίσης μια σειρά συναυλιών, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εργαστηρίων και κινηματογραφικών προβολών, θα πλαισιώσουν την έκθεση.(Visited 175 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει