Εκθέσεις: “Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών” στο Μέγαρο Μουσικής

Μέσα από ένα εντυπωσιακό μπαράζ ήχου και εικόνας, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στοχεύει στην δημιουργία ενός θεσμού-σημείου αναφοράς για τις σύγχρονες ψηφιακές οπτικοακουστικές τέχνες

Τι παρουσιάζεται

Τρισδιάστατες κινούμενες προβολές, μαγικές «σφαίρες» που αλλάζουν χρώματα ανάλογα με την κατεύθυνση και την ένταση των ανέμων, «έξυπνα» ποδήλατα, αλλά και διαδραστικά ηχητικά παιχνίδια, έργα animation και video art, εκθέσεις κόμικς και φωτογραφίας, υπόσχεται, μεταξύ άλλων, το Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών που φιλοξενεί, για πρώτη φορά, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 20 και 21 Μαΐου.

«Μία πολυδιάστατη πλατφόρμα από καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δράσεις στην καρδιά της Αθήνας, που επιχειρούν να φέρουν, με τον πιο ελκυστικό τρόπο, τις οπτικοακουστικές τεχνολογίες αιχμής κοντά στο ευρύ κοινό, αλλά και στους ειδικούς της βιομηχανίας του ήχου και της εικόνας, στους φοιτητές, στους νέους και στα παιδιά».

Τιμώμενο πρόσωπο της έκθεσης είναι η διεθνούς φήμης video artist, Eija-Liisa Ahtila, το έργο της οποίας θα εισαγάγει το κοινό στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας. Προβάλλονται επίσης δημιουργίες των φημισμένων καλλιτεχνών Barry Purves και Theodore Ushev καθώς και καταξιωμένων δημιουργών αλλά και νέων δημιουργών του χώρου.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει ακόμη εργαστήρια, masterclasses και ομιλίες γύρω από την τέχνη, την τεχνολογία και το animation (Τέχνη & Ψηφιακός Πολιτισμός). Οι animators Barry Purves και Theodore Ushev ως διακεκριμένοι προσκεκλημένοι του Be there! Corfu Animation Festival καθώς και ο διευθυντής του, Βασίλης Κρουστάλλης, θα μιλήσουν για τις τεχνικές τους σε σχέση με την τεχνολογία αλλά και την πολιτική.

Συντελεστές

Το Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Κύκλου Γέφυρες (Γέφυρες Τεχνών) που διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος. Πρόκειται για μία συμπαραγωγή του ΜΜΑ με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Eφαρμογών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών και Τμήμα Πληροφορικής) που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων.

Το διήμερο πραγματοποιείται επίσης σε συνεργασία με το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων και με τη χορηγία της COSMOTE.

(Visited 65 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει