Φεστιβάλ: Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου – “Μισαλλοδοξία”

Tο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, το μακροβιότερο φεστιβάλ κινηματογράφου της Αθήνας, «τριαντάρισε», ωρίμασε αλλά διατηρεί άσβεστη τη δίψα του για τις καλές ευρωπαϊκές ταινίες.

Τι παρουσιάζεται

Πανέτοιμο λοιπόν να γοητεύσει και φέτος τους λάτρεις του καλού ευρωπαϊκού και ελληνικού κινηματογράφου. Σηκώνει αυλαία στο Μέγαρο Μουσικής- για την πρώτη μέρα και στους κινηματογράφους ΑΑβόρα και Έλλη για τη συνέχεια. Ξεκινά με το αριστούργημα του βωβού κινηματογράφου «Μισαλλοδοξία» του 1916 του Ντέιβιντ Γουάρκ Γκρίφιθ, με ζωντανή μουσική συνοδεία από το Νίκο Πλάτανο.

Η επιλογή της ταινίας έναρξης δεν είναι τυχαία. Προαναγγέλλει το μεγάλο αφιέρωμα του φετινού Πανοράματος «Η γοητεία του μαυρόασπρου». Με ταινίες που σφράγισαν αλλά και ανέδειξαν την αισθητική του μαυρόασπρου κινηματογράφου.

Πρόκειται για μια σύνθεση από τέσσερις ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικό ιστορικό χρόνο, που αναπτύσσονται παράλληλα: η πτώση της Βαβυλώνας, η σταύρωση του Χριστού, η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου και ένα σύγχρονο επεισόδιο τοποθετημένο στην Αμερική. Όλες φανερώνουν με τον τρόπο τους, τη διαχρονική κυριαρχία του μίσους και της μισαλλοδοξίας έναντι της αγάπης και της καλοσύνης…(Visited 56 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει