Ικαρία: Οι 5 καλύτερες παραλίες του νησιού

Η Ικαρία είναι ένα ιδιαίτερο νησί. Είναι αυτόνομο στο Αιγαίο και όσοι το επισκεφθούν μιλάνε για τους φιλόγενους ανθρώπους, τον όμορφο τρόπο ζωής και τις χαλαρωτικές παραλίες της.

Σεϋχέλλες

Η καλύτερη και πιο εξωτική παραλία του νησιού και ίσως για πολλούς ολόκληρου του Αιγαίου. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο τοπίο όπως αναφέρει και το όνομά της. Η παραλία είναι πρόσφατη καθώς δημιουργήθηκε ξαφνικά μετά από μία κατολήσθηση βράχων, για την διάνοιξη τούνελ-δρόμου για την πρόσβαση στο χωριό του Μαγγανίτη.

Μόλις φτάσεις θα παρατηρήσεις πως η παραλία αποτελείται από μοναδικά κυανά νερά και σε συνδυασμό με την αμμουδιά και  τα μικρά βότσαλα διαμορφώνουν ένα τροπικό τοπίο. Όμως η ομορφιά του τοπίου συνεχίζεται με τους τεράστιους γρανιτένιους βράχους, οι οποίοι περιτριγυρίζουν την παραλία και τις κρυφές σπηλιές οι οποίες σε καλούν να τις ανακαλύψεις.

Οι Σεϋχέλλες είναι η ιδανική παραλία για νέους αλλά και ζευγάρια. Η πρόσβαση στην παραλία δεν είναι πολύ χρονοβόρα αλλά χρειάζεται προσοχή. Μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας σε υπέθριο πάρκινγκ στον κεντρικό δρόμο. Ύστερα θα περπατήσετε με τα πόδια μια απόσταση περίπου 10 λεπτών μέσα σε ένα δύσβατο μονοπάτι με κατάβαση.

Λιβάδι

Η παραλία Λιβάδι βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Ικαρίας, στον ακριβώς δίπλα ορμό από την παραλία Μεσακτή.

Έχει αρκετά μεγάλη έκταση χρυσής αμμουδιάς και γαλαζοπράσινα νερά. Είναι οργανωμένη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με ομπρέλες, ξαπλώστερες και beach bar. Είναι κατάλληλη για οικογένειες με μικρά παιδιά καθώς είναι το ιδανικό μέρος για water sports. Αφού απολαύσετε το μπάνιο σας, μπορείτε να δοκιμάσετε κάποια από τα τοπικά εδέσματα της Ικαρίας στα εστιατόρια τα οποία βρίσκονται γύρω από την παραλία.

Η πρόσβαση στην παραλία είναι εύκολη καθώς γίνεται από το κεντρικό οδικό δίκτυο το οποίο είναι από άσφαλτο. Μπορείτε να αφήσετε εκεί το αυτοκίνητό σας και να περπατήσετε μέχρι την παραλία.

Μεσακτή

Πρόκειται για μία από τις πιο καλές παραλίες. Αποτελείται από έναν συνδιασμό μεγάλης έκτασης χρυσαφένιας αμμουδιάς και τιρκουάζ νερά.

Τους καλοκαιρινούς μήνες είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες . Την επισκέπτεται πολύς κόσμος και είναι ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά . Εκτός από το μπάνιο στη θάλασσα, μπορείς επίσης να απολαύσεις κάποιο σνάκ ή κρύο ρόφιμα στο beach bar που βρίσκεται κατά μήκος της παραλίας, απολαμβάνοντας την θέα από το εκκλησάκι της Αναλήψεως στην άκρη της ακτής.

Η πρόσβαση για να φτάσεις στην παραλία δεν είναι δύσκολη αλλά χρειάζεται να περπατήσεις. Όταν αφήσεις το αυτοκίνητό σου στον κεντρικό δρόμο, θα χρειαστείς να κατεβείς αρκετά σκαλοπάτια για να φτάσεις στην ακτή.

Αρμενιστής

Ο Αρμενιστής είναι από τις πιο δημοφιλής παραλίες της Ικαρίας και βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού. Είναι ένα μικρό ψαροχώρι το οποίο τοποθετείται μέσα σε έναν ορμό.

Μόλις φτάσεις θα παρατηρήσεις μια μικρής έκτασης παραλία με λίγες ομπρέλες, που αποτελείται από χρυσή άμμο και πεντακάθαρα πρασινογάλανα νερα. Παρότι η τοποθεσία του Αρμενιστή είναι μικρή έχει ότι χρειάζεται για να απολαύσεις άνετα την παραμονή σου στην παραλία. Όπως καταστήματα, εστιατόρια, καφετέριες και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Η παραλία είναι γνωστή για τα ενοικιαζόμενα μικρά κανό τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις στα ήρεμα νερά του οικισμού. Η πρόσβαση στον Αρμενιστή δεν είναι δύσκολη, καθώς μπορείς να προσεγγίσεις την περιοχή είτε με αυτοκίνητο είτε με λεωφορίο μέσω του ασφαλτοδρομένου δικτύου.

Πριόνι

Η παραλία Πριόνι είναι ένας μικρός ορμός, ο οποίος βρίσκεται  στο ανατολικό άκρο ανάμεσα στον Άγιο Κήρυκο και τα Θερμά.

Το περιβάλλον του είναι όμορφο, καθώς αποτελείται από πολύ ψηλούς βράχους γύρω της αλλά και ένα μικρό κομμάτι άμμου με πεντακάθαρα μπλέ νερά. Επειδή είναι μοναχική παραλία δεν είναι οργανωμένη.

Είναι κατάλληλη για εκείνους που αναζητούν μια ερημική παραλία και για όσους ειδικεύονται στις καταδήσεις. Η πρόσβαση δεν γίνεται εύκολα από το μονοπάτι καθώς χρειάζεται προσοχή.

(Visited 19995 times, 110 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει