Θέατρο: “Ιστορίες Από Το Δάσος Της Βιέννης”, στο Θέατρο Τέχνης

Το αριστούργημα του Έντεν Φον Χόρβατ “Ιστορίες Από Το Δάσος Της Βιέννης” παρουσιάζει με έναν δεκαεξαμελή θίασο και ζωντανή μουσική, η Μαριάννα Κάλμπαρη, στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης.

Τίποτε δε μας δίνει τόσο την αίσθηση του άπειρου όσο η βλακεία”…Έτσι προλογίζει ο Έντεν Φον Χόρβατ το έργο του.

Κι αν ένα πράγμα χαρακτηρίζει όλους τους ήρωες του έργου είναι η βλακεία…Η βλακεία που συνοδεύει την αμορφωσιά, τη θρησκοληψία, το συντηρητισμό, την ημιμάθεια, την αδιαφορία, τον ατομικισμό και φυσικά το φασισμό στον οποίο αναπόφευκτα οδηγείται μια κοινωνία με όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Λίγα λόγια για το αριστούργημα του Χόρβατ

Η νεαρή Μαριάννε θέλει να αντισταθεί στην ανοησία του κόσμου, που την περιβάλλει. Προσπαθεί να ξεφύγει από το τέλμα της καθημερινότητας. Διαλύει τον αρραβώνα που της έχει επιβάλει ο πατέρας της και ρισκάρει τη ζωή της ακολουθώντας ένα γοητευτικό τυχοδιώκτη, που ζει από τον ιππόδρομο.

Όμως, πολύ σύντομα μέσα από ένα δύσβατο οδοιπορικό και πολλές άτυχες, δραματικές περιπέτειες θα οδηγηθεί εξαντλημένη, και πάλι στην αγκαλιά του πρώην αρραβωνιαστικού της… Ό,τι πεισματικά και ηρωικά προσπάθησε να αποφύγει, της απονέμεται στο τέλος ως νομοτελειακή δικαιοσύνη. Δυστυχώς, γύρω της–και μέσα της- η ανοησία συνεχίζει, να βασιλεύει θριαμβευτικά.

Χόρβατ

Παίζουν: Νίκος Αλεξίου,  Θόδωρος Γράμψας, Δημήτρης Δεγαΐτης, Κατερίνα Λυπηρίδου, Βασίλης Μαγουλιώτης, Ιωάννα Μαυρέα, Σμαράγδα Σμυρναίου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Νικόλας Χανακούλας, Νίκος Χατζόπουλος.

Στο πιάνο η Μαρίνα Χρονοπούλου

Συμμετέχουν: Μαριλένα Μόσχου και οι μαθητές της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Κωνσταντίνος Καραντζής, Αλέξανδρος Σκουρλέτης, Άννα-Μαρία Παπαϊωάννου, Ματίλντα Τουμπουρού.

Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας

Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη με την συνεργασία του θιάσου

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού

More info: Τετάρτη και Κυριακή στις 20:00, Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο στις 21:15

Απογευματινή παράσταση το Σάββατο στις 18:15

Εκτός Τετάρτης 3 Απριλίου

Location: Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Υπόγειο Πεσμαζόγλου 5

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-3228706 | www.viva.gr

 

(Visited 53 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει