Καρδίτσα (επ.2) | Εξόρμηση στη λίμνη Πλαστήρα

Επεισόδιο 2 – Δεύτερη μέρα στην πόλη της Καρδίτσας και ξεκινάω για την λίμνη Πλαστήρα.

Είμαι ήδη μια μέρα εδώ και είμαι πεπεισμένος πως η Καρδίτσα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη. Μεγάλοι δρόμοι, φαρδιές πλατείες και ο γνωστός πλέον ποδηλατόδρομος. Αλλά έχει και ένα άλλο πλεονέκτημα. Είναι πολύ κοντά σε μια υπέροχη τοποθεσία. Μπαίνω στο υβριδικό μου και τραβάω για λίμνη Πλαστήρα.

Η λίμνη Πλαστήρα

Η λίμνη Πλαστήρα απέχει μόλις 20 χιλιόμετρα από την πόλη της Καρδίτσας. Πριν 50 χρόνια, στην περιοχή που σήμερα απλώνονται τα ήρεμα νερά της λίμνης, υπήρχε ο “μέγας κάμπος” ή αλλιώς το οροπέδιο της Νεβρόπολης. Από αυτό το οροπέδιο ξεκινούσε ο Ταυρωπός. Την ιδέα της κατασκευής της λίμνης εμπνεύστηκε ο Νικόλαος Πλαστήρας, την σφραγίδα του οποίου και φέρει. Σχηματίστηκε το 1959 και έκτοτε προσφέρεται για επαφή με τη φύση μέσα από τα καλοσχηματισμένα μονοπάτια και τις διαδρομές για πεζοπορία και αναρρίχηση. Το βάθος της λίμνης ποικίλλει. Το βαθύτερο σημείο της φτάνει τα 80 μέτρα και έχει  12 χιλιόμετρα μέγιστο μήκος, 4 χιλιόμετρα πλάτος και συνολική επιφάνεια 24 χιλιόμετρα.

Οι αθλοπαιδείες

Φτάνω την λίμνη, όπου με περιμένει ο Νίκος Γούσιας, από την Trekking Hellas, με όλο του τον εξοπλισμό σε ετοιμότητα. Ο καιρός είναι τέλειος και μας επιτρέπει να ξεκινήσουμε τις …ασκήσεις! Ξεκινώ με μια βόλτα με υδροποδήλατο και είναι λες και περπατάω πάνω στο νερό. Συνεχίζω με κανό και αφού έχει καθαρίσει το μυαλό μου και έχει ενεργοποιηθεί το σώμα μου, σειρά έχει η τοξοβολία με την Ντίνα.

Απο τις σπάνιες περιπτώσεις που η ανθρώπινη παρέμβαση συνεργεί στην δημιουργία ενός φυσικού περιβάλλοντος τέτοια απαράμιλλης ομορφιάς που καθιέρωση την λίμνη ως έναν από τους πλέον διάσημους τουριστικούς προορισμούς. Κανόνισα να περάσω όλη μου την μέρα στην λίμνη Πλαστήρα για να πετύχω την δύση του ηλίου. Θέλω να απολαύσω και να απαθανατίσω αυτό το ονειρικό και γραφικό ηλιοβασίλεμα που καθρεφτίζεται στα ήρεμα νερά της λίμνης!

(Visited 82 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει