Κεφαλονιά: Παραλία Αντίσαμος

Η παραλία Αντίσαμος, βρίσκεται κρυμμένη μέσα σε έναν μεγάλο κόλπο. Περιβάλλεται από καταπράσινη άνθιση η οποία φτάνει μέχρι και τις ακτές της θάλασσας

 Η παραλία

Η παραλία Αντίσαμος  βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της Κεφαλονιάς, πολύ κοντά στο λιμάνι της Σάμης. Είναι μια από τις πιο όμορφες και γνωστές παραλίες του νησιού. Στην παραλία της Αντίσαμος γυρίστηκαν πλάνα από την ταινία “Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι” το 2000.

Πρόκεται για μια από τις μεγαλύτερες παραλίες η οποία έχει πρασινογάλανα κριστάλινα νερά και άσπρα μεγάλα βότσαλα. Είναι μια από τις βραβευμένες, με γαλάζια σημαία στην Κεφαλονιά. Το περιβάλλον γύρω από  αυτή είναι καταπράσινο από λόφους και κυπαρίσσια τα οποία δίνουν μια διαφορετική αίγλη.

Όταν θα επισκεφθείς την Αντίσαμο θα βρείς μια οργανωμένη παραλία με ομπρέλες, ξαπλώστρες, καφέ-bars και κιόσκι για water-sports. Τους καλοκαιρινούς μήνες δέχεται μεγάλη επισκεψημότητα από τους τουρίστες. Πολλοί προσεγγίζουν την παραλία με πολυτελή σκάφη.

Βουτώντας στα μαγικά νερά της η θέα είναι ιδιαίτερη, καθώς θα παρατηρήσεις το νότιο τμήμα της Ιθάκης, το οποίο είναι πολύ κοντά με την Κεφαλονιά και δύσκολα μπορείς να το ξεχωρίσεις.

Πληροφορίες

Το οδικό δίκτυο είναι με άσφαλτο και το τοπίο είναι ιδιαίτερο καθώς διακρίνεις το πράσινο σε συνδυασμό με την όμορφη θάλασσα όταν φτάνεις στην παραλία της Αντισάμου .

Μπορείς να παρκάρεις με άνεση γύρω από την παραλία καθώς υπάρχει μεγάλης έκτασης πάρκινγκ.

(Visited 170 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει